x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO - 26 august 2004

BUSINESS/INFO - 26 august 2004

26 Aug 2004   •   00:00
SARE PENTRU NEMTI. Societatea Nationala a Sarii (SNS) a inregistrat, in primul semestru, un profit brut de circa 3,366 miliarde de lei, in ciuda cresterii tarifelor la energie, combustibil si a celor practicate de CFR Marfa, reusind chiar sa recucereasca piete importante, ca Germania. Astfel, conform unui comunicat al Ministerului Economiei, au fost reluate livrarile la export pe relatia Germania (cu barje pe Dunare), pentru luna august fiind intocmite dispozitii de livrare de 4.000 t.

MALL-URI DE MILIARDE. General Growth Properties, al doilea lant de mall-uri din Statele Unite, va prelua, pentru 7,2 miliarde de dolari, firma Rouse, care detine importante centre de magazine, precum Water Tower Place, in Chicago, si Fanueil Hall, in Boston. Rouse detine 37 de mall-uri si patru centre comunitare. General Growth are in proprietate 178 de centre regionale, in 41 de state, si este depasita doar de Simon Property. Impreuna controleaza 40% din piata SUA. Acordul se inscrie intr-o tendinta de consolidare a pietei dupa ce, la inceputul acestei saptamani, Mills Corporation a preluat 50% din actiunile a noua mall-uri detinute de General Motors.

CONTOARE NEMTESTI. Reprezentantii concernului german Techem, care ofera servicii de distributie a energiei, au declarat ca firma isi va extinde activitatea in Romania, informeaza Deutsche Welle. In perioada imediat urmatoare, principalul obiectiv il reprezinta intensificarea activitatii in sectorul contoare de apa si energie termica. In conditiile in care piata bulgara este deja suprasaturata, Techem isi va concentra atentia numai asupra celei romanesti. In Romania, legea prevede ca, pana in 2007, toate cele 2,4 milioane de locuinte sa fie dotate cu contoare.

CRESTERE. Roumanie Assurance International (RAI) a inregistrat, in primul semestru, venituri din prime subscrise de 70,8 miliarde de lei, cu 19,2% mai mult fata de intervalul similar al anului 2003. Portofoliul RAI este dominat de asigurarile de accidente si boala - 55,96% si de politele de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare - 34,26%. Conducerea societatii se asteapta ca, in acest an, veniturile din prime sa creasca in termeni reali cu 35%, la o rata prognozata a inflatiei de 9%.

×
Subiecte în articol: economic