x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO - 27 august 2004

BUSINESS/INFO - 27 august 2004

27 Aug 2004   •   00:00
SCHIMBARI LA ROMTELECOM. Noul director tehnic al RomTelecom, companie controlata (54,01%) de OTE, este Vasile Cazacu, care il inlocuieste pe Cristian Nitu, acesta prezentandu-si demisia, din motive personale, in cursul saptamanii trecute. Plecarea lui Nitu continua seria de demisii din cadrul operatorului national de telefonie fixa. Directorul financiar Leonidas Skarlatos si-a prezentat demisia, la sfarsitul lunii iunie, din cauza divergentelor cu directorul general si a fost inlocuit cu Dimitris Sophocleous, fost director financiar al CosmoRom, divizia de telefonie mobila.

CONCURENTA. Citigroup, cea mai mare companie de servicii financiare, va prelua - pentru un pret nedezvaluit - First Bank of America si va obtine active in valoare de 3,5 milliarde de dolari, 100 de noi sucursale si 120.000 de clienti. In urma fuziunii, sediile locale ale First Bank of America vor fi transformate in centre financiare Citibank. Fuziunea este considerata de Citigroup necesara pentru a se mentine pe primul loc pe piata financiar-bancara, in contextul unei concurente acerbe din partea unei noi banci create in Japonia, Mitsubishi UFJ Holdings, care va detine active de aproape 1.700 de miliarde de dolari, cu 400 de miliarde de dolari mai mult decat Citigroup.

INVESTITII. Ozone Laboratories Romania, parte a companiei britanice omonime, a raportat pentru prima jumatate a anului o crestere a cifrei de afaceri cu 247%, comparativ cu aceeasi perioada din 2003, pana la 5,2 milioane de euro, informeaza un comunicat al companiei. Compania farmaceutica a inceput un program de investitii de 14 milioane de euro destinat achizitionarii de noi echipamente, modernizarii liniilor de productie si obtinerii certificatelor GMP (Good Manufacturing Practice). Ozone produce antibiotice, suplimente nutritive si dispozitive medicale. Ozone intentioneaza sa intre si pe piata unguentelor. Pentru acest an se preconizeaza o crestere a incasarilor la 16 milioane de euro, sustinuta de largirea portofoliului de la 50 la 80 de medicamente.

×
Subiecte în articol: economic