x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

07 Ian 2005   •   00:00

8 ianuarie 2005
COMANDA. Producatorul american de avioane Boeing a obtinut o comanda pentru 10 aeronave model 737-800, in valoare de 655 milioane de dolari, din partea liniei aeriene Hapag-Lloyd Flug, parte a tour-operatorului german TUI. Hapag-Lloyd Flug va lua in primire avioanele intre primul trimestru din anul 2006 si prima jumatate din anul 2007. Aeronavele vor inlocui o flota de modele vechi Airbus A310, care vor fi vandute. TUI a aratat ca trecerea operatorului Hapag-Lloyd Flug de la o flota mixta la una formata doar din avioane Boeing va permite companiei sa realizeze economii in derularea operatiunilor sale, a serviciilor si a intretinerii aparatelor.

REORIENTARE. Compania de leasing Motoractive a incheiat anul trecut contracte in valoare de 60 de milioane de euro, in crestere cu 140% fata de nivelul inregistrat in 2003. "Cresterea pietei auto, accesul la surse de refinantare, precum si deschiderea de noi filiale au stat la baza rezultatelor pozitive inregistrate in 2004", apreciaza directorul general al societatii, Stefan Coroianu. "Avand in vedere riscul unei saturatii pe piata de autovehicule si, in acelasi timp, potentialul oferit de echipamentele industriale, pentru 2005 ne-am propus o exploatare a acestui segment", preconizeaza Coroianu.

FINANTARE. BRD Groupe Soci...t... G...n...rale a introdus in oferta de creditare produsul "Expert", adresat practicantilor de profesii liberale pentru finantarea achizitiei de echipamente si diverse dotari materiale necesare in activitatea profesionala. Pentru inceput, vor putea accesa acest tip de credite avocatii, notarii, medicii, farmacistii, expertii contabili si contabilii autorizati. Creditul ar putea fi extins si pentru alte profesiuni liberale, in functie de rezultatele obtinute in prima etapa.

×
Subiecte în articol: economic