x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Călătoriile cu mașina când ai copii mici – cum previi petele de pe tapițerie?

Călătoriile cu mașina când ai copii mici – cum previi petele de pe tapițerie?

04 Apr 2023   •   14:03
Călătoriile cu mașina când ai copii mici – cum previi petele de pe tapițerie?

Nu mai este un secret faptul că atunci când călătorești la drum lung (sau chiar și pe distanțe scurte) cu copii mici pe bancheta din spate, inevitabil vor apărea pete pe tapițerie. Partea neplăcută este că de cele mai multe ori, aceste pete sunt greu de scos, iar dacă folosești produsele nepotrivite, poți ajunge chiar să strici aspectul tapițeriei auto.

Pentru astfel de probleme există firme care oferă servicii de curatare tapiterie auto, însă nu despre asta vrem să vorbim, ci mai degrabă despre moduri în care poți preveni apariția acestor pete inestetice.

Elimină mâncarea pe distanțe scurte

Dacă știi că urmează să mergi cu cei mici pe o distanță scurtă, cea mai simplă modalitate de prevenire a petelor este să nu oferi mâncare sau băuturi copiilor. Stabilește această regulă dinainte să plecați de acasă și tapițeria ta va fi în siguranță. Evită inclusiv produsele care par inofensive, cum ar fi niște banali biscuiți – ai fi surprins să vezi ce pagube pot face niște biscuiți molfăiți în gura unui bebeluș și aruncați pe banchetă.

Fă pauze dese pe distanțe lungi

Dacă știi că urmează un drum mai lung, asigură-te că faci pauze dese pentru mâncare. Poți transforma această activitate într-un joc distractiv de familie și să îi pui pe cei mici să ghicească ce urmează să mâncați la următoarea oprire. Cine ghicește, primește o gustare bonus sau posibilitatea de a-și alege dintr-o benzinărie un desert sau o jucărie. Călătoriile cu mașina pe distanțe lungi pot fi provocatoare și chiar dacă faci pauze dese, s-ar putea să nimerești o vreme nu tocmai prietenoasă și pe bancheta din spate să ajungă tot felul de pete de noroi sau altă murdărie. Nu îți face griji, cu siguranță te va salva o firma curatenie sector 6 (sau din sectorul în care locuiești) și îți va aduce tapițeria la aspectul său inițial.

Poartă o discuție cu cei mici înainte de o călătorie cu mașina

Adulții evită să poarte discuții serioase cu copii, gândindu-se că nu vor fi luați în seamă. În realitate însă, copiii pot fi mult mai înțelegători și cooperanți dacă le explici o anumită situație și le aduci și argumente. Spune-le cât de dificil este să cureți tapițeria auto de petele de mâncare și cât de mândru ai fi de ei dacă ar putea să mănânce atent, exact cum fac și acasă. S-ar putea să ai o surpriză și să constați la destinație că deși cei mici au mâncat tot felul de alimente, nu a ajuns nicio pată pe tapițerie.

Șterge pata imediat ce a apărut pe tapițerie

Dacă totuși ajunge pete de mâncare pe tapițerie, ar fi bine să o ștergi imediat cu o lavetă din microfibră și un produs de scos pete. Cu cât lași mai mult pata, cu atât va fi mai greu de scos pentru că se imprimă în țesătura tapițeriei. În cazul petelor vechi este aproape imposibil să aduci tapițeria la stadiul de nou fără niciun ajutor (go-clean.ro te poate ajuta în cel mai scurt timp cu curățarea tapițeriei auto).

Tu ce metode aplici pentru a te asigura că nu vor ajunge pete pe tapițerie?

×