x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Camera de Comerţ - Uzurpatorul Mihail Vlasov se intoarce

Camera de Comerţ - Uzurpatorul Mihail Vlasov se intoarce

de Daniela Ivan    |    Florina Zainescu    |    08 Oct 2007   •   00:00
Camera de Comerţ - Uzurpatorul Mihail Vlasov se intoarce
Sursa foto: DRAGOS ROBATZCHI/

Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ Iaşi, incearcă iar să pună de un puci. Astăzi. Cu sprijinul ministrului Comerţului, Ovidiu Silaghi, el şi-a permis să convoace camerele teritoriale la Bucureşti, deşi nu mai e membru al Camerei de Comerţ.Â



Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ Iaşi incearcă iar să pună de un puci. Invocănd o calitate pe care nu o are şi folosindu-se de sprijinul ministrului pentru IMM-uri, el a convocat, astăzi, Camerele teritoriale la sediul Camerei de Comerţ a Romăniei. Deşi nu este nici măcar membru.


La 5 octombrie, Mihail Vlasov le-a transmis preşedinţilor Camerelor Teritoriale de Comerţ invitaţia de a participa, la 8 noiembrie, la o intrunire la Bucureşti:

Stimate Domnule Preşedinte, Ingăduiţi-mi ca, in temeiul dispoziţiilor art. 19 din statutul Camerei de Comerţ şi Industrie a Romăniei şi ca urmare a solicitării Ministerului pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (n.r. - MIMMCTPL), vă rog să participaţi la o intrunire de lucru a intregului Sistem Cameral pentru ca, in mod colegial şi cu şanse egale, fiecare dintre noi să aibă vocaţia de a fi desemnat prezentăndu-şi expertiza şi dreptul de a-şi exprima opinia cu privire la:

Comitetul de monitorizare a Programului Operaţional Sectorial: Creşterea competitivităţii economice. Şi, pentru că agenda zilei va fi foarte ocupată cu acest eveniment (deplasare, dezbatere, cină), imi ingădui să propun şi un alt capitol pe ordinea de zi, intitulat:

Sunt convins că avem fiecare de transmis celorlalţi aspecte din viaţa camerală proprie sau generală, survenite ultimei noastre intălniri (fie de la Călimăneşti, 21-22.09.2007, fie de la Bucureşti, 03.08.2006).
Intălnirea va avea loc la sediul CCIR din Bucureşti, Bdul Octavian Goga nr.2, Sector 3, Sala Rondă, in ziua de luni, 8 noiembrie 2007, ora 14:00. Gazda noastră - conducerea executivă a CCIR - se va ocupa de organizarea reuniunii.

P.S.: Ataşez documentul MIMMCTPL



UZURPATOR. Scrisorica poartă antetul Camerei de Comerţ şi Industrie a Romăniei, iar lăngă semnătura lui Vlasov este aplicată o ştampilă potrivit căreia acesta este vicepreşedinte al CCIR. Uzurpare de funcţie. Pentru că Vlasov nu mai este de multişor vicepreşedinte şi, mai mult, nici măcar membru al CCIR nu mai este, din septembrie 2006. Dată la care Comitetul Executiv şi Colegiul de Conducere al CCIR a exclus Camera Iaşi din organizaţie din cauza atitudinii lui Vlasov, care a acţionat in repetate rănduri impotriva interesului mediului de afaceri. Deci Mihail Vlasov nu mai are nici un drept să folosească "ştampila" de vicepreşedinte, antetul CCIR şi să lanseze o invitaţie in numele acestui for. De altfel, conducerea CCIR a aflat cu surprindere că Vlasov, fără acordul acesteia, a convocat o intrunire a reprezentanţilor Camerelor Teritoriale la Bucureşti.

Convocarea unei şedinţe in sediul unei alte instituţii fără acordul acesteia este cel puţin o sfidare a bunului-simţ, dacă nu o incercare de a viola proprietatea. Grav este că această şedinţă a fost convocată la solicitarea Ministerului pentru IMM.


Cine este Mihail Vlasov

Liberalul Mihail Vlasov (foto) este in luptă cu Camera Romăniei de cinci ani, timp in care a contribuit din plin la destabilizarea sistemului cameral. Scopul său este să devină preşedintele Camerei de Comerţ a Romăniei. Printr-un puci, in septembrie 2002, Vlasov a fost ales, nestatutar, preşedintele Camerei de Comerţ a Romăniei. Au urmat doi ani de procese, pe care Vlasov le-a pierdut. Profitănd de confuzie, Guvernul Năstase a trecut Registrul Comerţului la Ministerul de Justitie. După alegerile din 2004, Vlasov a reapărut. De data aceasta, a reuşit să scindeze CCIRB, in Camera Romăniei şi Camera Bucureştiului. Cu ajutorul Guvernului Tăriceanu. Lucrurile nu s-au orit insă aici, pentru că Vlasov nu a ajuns nici de această dată preşedinte. A incercat să intre cu bodyguarzi in clădirea CCIR.

×