x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cât durează o producție video de succes? O întrebare... despre nerăbdare!

Cât durează o producție video de succes? O întrebare... despre nerăbdare!

12 Ian 2023   •   14:46
Cât durează o producție video de succes? O întrebare... despre nerăbdare!

Poate că îți aduci aminte de povestea celui care se ruga în fiecare seară: „Doamne, dă-mi răbdare și dă-mi-o ACUM!!” În spatele acestei anecdote se află un adevăr universal: oamenii sunt nerăbdători și, atunci când li se promite ceva ce își doresc din răsputeri, este cu atât mai greu să aștepte apariția rezultatelor.

Acest aspect se aplică și în momentul în care ai decis că, pentru promovarea ta, a afacerii sau a brandului tău, ai nevoie de o producție video. Îți dorești ca aceasta să fie realizată cât mai rapid, astfel încât rezultatele scontate să nu se lase așteptate. Totuși, în viața reală, lucrurile nu stau întotdeauna cum ți-ai dori.

Dacă vrei să afli cât durează o productie video de succes, răspunsul corect este că perioada depinde de mulți factori. În primul rând, trebuie să te gândești la tipul de conținut pe care ți-l dorești. De exemplu, dacă este vorba despre un testimonial, poate dura mult până aduni oamenii, editezi clipurile, adaugi efectele sonore și distribui rezultatul final.

În schimb, dacă te interesează un tutorial realizat prin intermediul unor animații, sunt șanse ca acesta să fie făcut mai rapid. Totodată, în cazul în care vrei să creezi un clip muzical, producerea unuia de calitate poate dura și câteva luni.

Explicația constă în toată munca aflată în spatele unui clip de succes. Orice producție video este formată din trei părți, fiecare dintre acestea extrem de importantă. În primul rând, este vorba de partea de pre-producție, care începe cu o discuție despre obiectivele propuse, cu partea de research, prin care înțelegi cum funcționează piața și vezi ce face concurența. Tot aici, are loc brainstormingul și stabilirea strategiei de producție și promovare adoptate.

Durata producției propriu-zise poate varia în funcție de tipul de conținut ales. De exemplu, după cum ai aflat mai devreme, dacă o producție video include actori sau interviuri, este normal ca realizarea sa să dureze mai mult. De altfel, dacă vei colabora cu o echipă, aceasta va avea nevoie de feedback-ul tău pe toată desfășurarea procesului de filmare. Astfel, este normal să intervină mici modificări la planul inițial.

La fel de importantă este și partea de post-producție. Editarea videoclipului final influențează semnificativ calitatea sa. Se adaugă sunete, animații, text, dacă este cazul, se montează scene și multe altele. Tot acum, se distribuie conținutul creat pe diferite platforme de interes ori chiar pe pagina web a afacerii tale.

După cum vezi, o producție de succes este un proces complicat, care solicită experiență, cunoștințe, profesionalism, atenție la detalii și multe alte skill-uri. Dacă vrei să fii sigur că totul va merge ca pe roate și că obiectivele tale vor fi îndeplinite, cea mai bună variantă este reprezentată de colaborarea cu o casă de producție video.

De exemplu, pentru rezultate de înaltă calitate și prețuri avantajoase, este indicat să îi contactezi pe specialiștii de la VideoManiaX. Echipa de aici este formată din profesioniști cu experiență în domeniul marketingului online, dar și din persoane tinere, care sunt pasionate de tot ce înseamnă realizarea unui conținut de calitate. Alături de această echipă, vei găsi cea mai bună variantă de promovare pentru tine și afacerea ta și poți fi sigur că rezultatele nu vor întârzia să apară!

 

Articol realizat de www.iagency.ro

×