x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cătălin Drulă spune când se va putea circula de Centura de Sud a Capitalei

Cătălin Drulă spune când se va putea circula de Centura de Sud a Capitalei

19 Mai 2021   •   12:50
Cătălin Drulă spune când se va putea circula de Centura de Sud a Capitalei

Pe întregul inel sudic al Autostrăzii de Centură Bucureşti-Sud (A0 Sud) se va putea circula în anul 2024, potrivit Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

"Lotul 2 este început anul trecut. Lotul 1 are autorizaţie doar din februarie. Principala problemă este accesul la sursele de materiale, acele balastiere. Sunt nişte avize care încă aşteaptă alte autorităţi ale statului. În rest, sunt ridicate structurile, se lucrează la picioarele de pod. Ritmul la care trebuie să ajungă şantierul trebuie să crească. Nu avem o problemă acum, dar ar putea deveni o problemă dacă nu creşte. Din discuţiile pe care le-am avut cu constructorul şi din experienţa mea, principalul factor limitator este accesul la aceste surse de materiale. Sperăm să se rezolve în zile, poate maximum săptămâni, şi să crească ritmul pe aceste şantiere. Dumnealor şi-a asumat un termen de livrare pentru o parte din Lotul 2 la sfârşitul anului viitor. Important e să punem seminţele şi să culegem roadele la finalul anului viitor. Se va putea circula complet pe Lotul 2, la finele anului 2020. Lotul 1 a început abia acum două luni. În 2023, semi-inelul sudic va fi complet, iar în 2024 pe întregul inel", a explicat demnitarul.

Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade a fost desemnată câștigătoare pentru construcția lotului 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0). Valoarea contractului se ridică 831,92 milioane de lei, fără TVA, din fonduri europene nerambursabile. Tronsonul are o lungime de 19 kilometri, între Corbeanca şi Afumaţi. Durata contractului este de 154 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 22 luni perioada de execuţie a lucrărilor, 120 luni perioada de garanţie a lucrărilor.
 

×
Subiecte în articol: centura de sud Cătălin Drulă