x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce mobilă se poartă în 2016

Ce mobilă se poartă în 2016

15 Sep 2015   •   13:32
Ce mobilă se poartă în 2016

Trendurile anului viitor pentru mobilă și decorațiuni includ idei inovatoare în structură și material, forme exotice, dar și design multifuncțional și practic.
Culoarea acestei ierni va fi albastrul, peste tot în lume, spun producătorii într-un singur glas. Pentru tapiţerii predomină mate¬rialele ecologice – bumbac, cânepă, care arată că produsele sunt de calitate şi uzuale, iar tendinţa este spre natural şi folosirea de lacuri ecologice, ne-a detaliat Aurica Sereny, preşedintele APMR. Şi mobilierul clasic, de foarte bună calitate, cu prelucrări deosebite, dar cu design modern, este în vogă. „Se caută piesele clasice, cu un design stilizat, modernizat”, a declarat Rodica Sfâca, directorul fabricii Ronex Producție.
Bucătăria încorporată este tot mai dorită, deoarece spaţiul destinat acesteia este greu de aranjat. „Bucătaria ideală este cea în culori neutre, însă îi putem aduce și un aer mai îndrăzneț prin accesorii în culori puternice. În 2015, totul ține de contrast și culori îndrăznețe”, a spus Irian Cape¬neață, designer la Kuxa (firma face designul pentru bucătăriile de la Morgan&Weber).
În plus, români i și-au mai rafinat gusturile și apreciază mobilierul de valoare reală. „Cumpărătorii sunt tot mai informați, datorită internetului cunoscând tot mai bine tendințele inter¬naționale”, a adăugat Alin Crăcea, patronul de la Euromobila.
Designul cel mai căutat este cel contemporan cu adaptări din anii ’60, ’70, iar culorile sunt pastelate. „Gamele cromatice sunt mai puțin țipătoare față de acum doi-trei ani. De exemplu, ponderea culorii albastru a crescut. Vor canapele cu picioare zvelte, nu mai vor masive, deși sunt căutate și acestea din urmă. Predomină amestecătura din fashion de anul acesta: în niciun caz nu mai vor banal”, a explicat Alin Crăcea, proprietarul Euromobila.

Tendințe în materie de design
- va emana încredere
- va avea combinații de nuanțe metalice sau albastru închis
- tonurile închise vor f i amestecate cu nuanțe pastel şi accente florale reinterpretate.
 

×