x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce propuneri de afaceri au primit chinezii de la investitorii români

Ce propuneri de afaceri au primit chinezii de la investitorii români

de Mediafax    |    14 Aug 2011   •   13:49

Investitorii romani plecati in China cu premierul Boc au prezentat firmelor locale diverse propuneri de afaceri, precum solutii de neutralizare a scurgerilor de petrol in mare, lansarea pe piata asiatica a mai multor sortimente de vin si realizarea unor proiecte de constructii cu arhitecti chinezi.Grupul oamenilor de afaceri plecat in China cu premierul, prezentat miercuri de MEDIAFAX, include reprezentanti ai firmelor Murfatlar, Vin Export Focsani, Crama Vanju Mare, Avi Compact, Getico Telecom, Vila Euro SRL, Rich Sport Romania, Lamar Organization, Uniqua Asigurari, Lacerta Winery, MacroLight, Devco Green, Oilfest Company, Ghildus Design System, Mobilis, Faur, Meximpex, Marsat, Mibatron, Royal Consulting, Rig Service, Tetas Rom, Comoti, Incas, Rominex Industrial, Das, Taparo, Teaha Management Consulting, precum si ai Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice si Academiei de Studii Economice.
Toti acesti oameni de afaceri s-au deplasat la sfarsitul saptamanii la Hong Kong, unde s-au intalnit cu reprezentanti ai investitorilor din regiune.
Managerul firmei Oilfest Company, Mihai Borceanu, a declarat, duminica, agentiei MEDIAFAX ca a propus firmelor chineze de profil o inventie proprie, respectiv o substanta care poate neutraliza scurgerile de petrol in mare , la un pret de livrare cuprins intre 8.000-10.000 euro/tona. Acesta a sustinut ca in Golful Bo-Hai din Marea Chinei de Est au fost deversate recent 6.000 tone de titei, astfel ca firmele chineze s-au aratat interesate de aceasta substanta.
La randul lor, r eprezentantii firmei Vanju Mare au inmanat oamenilor de afaceri chinezi mai multe mostre de vin din gama "Prince Vlad" si au convenit ca, in toamna acestui an, sa ii astepte pe chinezi in Romania, pentru vizite la crama si podgorii.
Oamenii de afaceri romani au mai propus chinezilor si infiintarea unor firme de arhitectura in zona Hong Kong-Shenzhen, mizand pe faptul ca, dupa finalizarea lucrarilor de constructie pentru organizarea Universiadei din acest an, arhitectii adusi in acest scop din mai multe zone ale Chinei nu mai au de lucru in prezent. Reprezentantii firmelor romanesti de constructii veniti in China au declarat agentiei MEDIAFAX ca doresc sa ii recruteze pe acesti "arhitecti cvasi-someri" si sa realizeze in China mai multe proiecte de arhitectura atat pentru state europene, cat si pentru Romania.
Alte proiecte de colaborare discutate au fost legate de IT&C, aeronautica, mobila, aparatura electronica medicala, in luna octombrie urmand sa fie organizata de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei o noua vizita in China.
Premierul Emil Boc se afla in China pentru o saptamana, cu ocazia Universiadei de la Shenzhen, el avand programate si intalniri cu presedintele si premierul chinezi, precum si cu oameni de afaceri.

×
Subiecte în articol: China emil boc vizita china