x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cea mai profitabilă dobândă pentru economiile tale

Cea mai profitabilă dobândă pentru economiile tale

de IncomeMagazine    |    17 Noi 2012   •   07:11
Cea mai profitabilă dobândă pentru economiile tale
Sursa foto: Ilya Terentyev/Getty Images/iStockphoto

Românii şi-au schimbat radical comportamentul din cauza incertitudinii determinate de criză. Au redus consumul şi au început să pună bani deoparte. Pentru un câştig rezonabil, dar şi pentru o frecvenţă satisfăcătoare a încasării acestuia, depozitele cu o maturitate de 3 luni, constituite la ghişeul unităţilor bancare, pot fi o soluţie de luat în calcul pentru traversarea acestei perioade dificile.
5,6% OTP Bank oferă această dobândă în cazul Depozitului la termen pentru sume cuprinse între 100-11.999 lei. Astfel, suma maximă este de 11.999 lei, cea minimă de 100 lei, iar comisionul de eliberare numerar înainte/după scadenţă este de 0,5%.

5,65%
este rata de dobândă acordată de Bancpost la Depozitul Prim pentru sume cuprinse între 1.000-4.000 lei. Pentru depozitele lichidate înainte de împlinirea termenului de maturitate, banca aplică o penalizare egală cu dobânda calculată până în momentul lichidării. Suma maximă este 4.000 lei, iar cea minimă de 1.000 lei. Comisionul de eliberare numerar înainte/după scadenţă este de 0,5% (minim 4 lei), iar cel din ziua scadenţei, de 0,5%.

5,75% dobânda este acordată de trei bănci: Banca Comercială Carpatica - Depozitul la termen cu dobândă fixă şi plata dobânzii la scadenţă, Libra Bank - Depozitul la termen cu dobândă variabilă şi plata dobânzii la scadenţă şi Credit Europe Bank - Depozitul la termen. La Carpatica, suma minimă este de 50 lei, iar comisionul de eliberare numerar înainte/după scadenţă este de 0.4% (minim 2 lei). Libra Bank percepe minim 100 de lei în depozit. În plus, faţă de această dobândă, pentru economiile specialiştilor cu profesii liberale, ale membrilor familiilor lor (soţ/soţie, fiu/fiică, părinţi/socri) şi ale pensionarilor, banca plăteşte în plus un bonus permanent de 0,25%. Comisionul de eliberare numerar înainte/după scadenţă este de 0,5% (minim 5 lei). Ridicarea sumelor în numerar ce depăşesc plafonul de 20.000 lei trebuie programate cu cel puţin 24 de ore înainte de efectuarea operaţiunii la ghişeu. În caz contrar se va adăuga un comision de 0,25%. La Credit Europe Bank suma minimă este de 300 lei, iar comisionul de eliberare numerar înainte/după scadenţă este de 0,3% (minim 2 lei), aplicabil numai înainte de prima maturitate.

Citeste AICI care este cea mai buna dobanda de pe piata

Citeste si
Afla cine l-a dat in judecata pe Cristian Sima
Cele mai populare smartphone-uri high end din România
Vezi cum arată noua parcare de la Universitate. GALERIE FOTO

×
Subiecte în articol: dobanda depozit bancă