x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cele mai populare afaceri care înzestrează oamenii cu frumusețe și o dispoziție excelentă

Cele mai populare afaceri care înzestrează oamenii cu frumusețe și o dispoziție excelentă

31 Ian 2022   •   13:22
Cele mai populare afaceri care înzestrează oamenii cu frumusețe și o dispoziție excelentă

Ți-ar plăcea să ai o afacere profitabilă, care să ofere oamenilor frumusețe și bună dispoziție? În ultimii ani, cele mai populare afaceri de acest gen au fost cele din industria de înfrumusețare. Mulți antreprenori au rezistat cu saloanele lor ce oferă servicii de cosmetică, frizerie și coafor, în ciuda crizei apărute pe fondul pandemiei de coronavirus. Ei au aplicat anumite strategii prin care și-au menținut cifra de afaceri la un nivel bun. Ținând cont de ideile lor, ne-am gândit să vă oferim câteva informații prin care îți poți crea și tu o afacere profitabilă în acest an.

Salon de cosmetică

Dacă ai în plan să înființezi un salon de cosmetică, trebuie să te concentrezi pe câteva aspecte importante, dar mai ales pe maximizarea numărului de clienți. Asta se poate face dacă le oferi  clienților cele mai bune servicii, tratamente și produse cosmetice.

Pentru a avea succes cu un salon de cosmetică este necesară dotarea lui cu mobilier, echipamente și accesorii speciale, pentru realizarea tratamentelor și pentru a oferi mai mult confort clienților. Nu trebuie neapărat să comanzi scaune cosmetice foarte scumpe, însă anumite piese de mobilier și fotolii cosmetice de calitate înaltă te-ar putea ajuta să creezi o impresie bună clienților. Acestea pot fi cumpărate la prețuri mai accesibile din magazinele online, care au astfel de produse.

În saloanele moderne se fac și tratamente speciale, cum ar fi: micropigmentarea sprâncenelor, mezoterapie virtuală, epilat și stilizare sprâncene, manichiură și pedichiură, extensii gene, cosmetică și machiaj.

Frizerie și coafor

Dacă te-ai decis să-ți deschizi o frizerie sau un coafor, atunci trebuie să ai grijă la administrarea acestei afaceri. O idee bună ar fi să-ți promovezi frizeria prin intermediul rețelelor sociale, sau prin pliante pentru publicitate.

Pentru a avea o frizerie populară, este nevoie de perseverență, muncă, ambiție și de talentul de a crea coafuri moderne și ușor de gestionat. Asta presupune să angajezi personal calificat, frizeri ambițioși care au o experiență mare în acest domeniu. Pentru a fi un frizer bun este nevoie să faci un curs de frizerie, de a dobândi experiență și în plus de a avea dragoste și pasiune pentru această meserie. Experiența se câștigă în timp, învățând în fiecare an și realizând un antrenament prin care se mențin abilitățile la zi. Pentru a învăța mai rapid și mai bine, trebuie de găsit un mentor în această meserie.

De asemenea, este necesară și folosirea unor echipamente pentru frizerie, ce includ tot felul de aparate și produse pentru tuns, spălat, vopsit și bărbierit.

Patronii de saloane de înfrumusețare și frizerii caută întotdeauna furnizori de încredere de echipamente de înaltă calitate, accesorii și produse cosmetice de la producători de renume internațional, pentru ca afacerea lor să devină din ce în ce mai populară. De exemplu, pentru a avea o frizerie elegantă și modernă, ei aleg piese de mobilier perfecte de pe acest site, ce includ fotolii de lux și scaune cosmetice moderne care conferă senzația maximă de confort clienților.  

La saloanele de coafură a devenit un obicei ca personalul calificat să ofere și sfaturi nutriționale privind anumite probleme, cum ar fi de exemplu căderea părului. Acest subiect nu mai este tabu în ziua de azi. El a devenit foarte interesant pentru oamenii care suferă din cauza căderii părului pe fond de stres și anxietate, datorită pandemiei de coronavirus. Se pare că emoțiile negative sunt cele care afectează intens oamenii și de aceea le provoacă probleme de sănătate și le afectează și aspectul podoabei capilare.

În 2022 se dorește promovarea sănătății părului în saloane, iar asta poate atrage clienții. De asemenea, una dintre cele mai frecvente solicitări de coafură, pe care personalul din saloane îl primește de la clienți, este modul de a adăuga volum părului.

Foarte multe persoane își doresc să aibă părul mai bogat și în stare cât mai bună, chiar și iarna, când lunile sunt mai reci și umede, nu doar în sezonul mai cald. Astfel, apare necesitatea de a folosi produse de îngrijire a părului și de coafură profesionale, care oferă un mare avantaj – acela de a da părului volum, strălucire și rezistență împotriva intemperiilor.

×