x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Centrala termica - Investitie de 60 milioane de dolari

Centrala termica - Investitie de 60 milioane de dolari

25 Aug 2004   •   00:00

La Chiscani, Braila, a fost reabilitat si dat in folosinta blocul numarul 1 al centralei termoelectrice apartinand SC Termoelectrica SA.

ADRIAN MIHAI

Reabilitarea a avut ca scop extinderea duratei de viata cu 23 ani de functionare (150.000 de ore), cresterea fiabilitatii in functionare si indeplinirea cerintelor normelor Comunitatii Europene de protectie a mediului. De asemenea, s-a realizat cresterea randamentelor cazanelor de la 91,5% la 93,1% la functionarea pe pacura si cresterea eficientei si a puterii instalate de la 210 MW la 227 MW.

COSTURI. Investitia programata initial trebuia sa se ridice la 45 de milioane de dolari, dar in final lucrarile au costat aproximativ 60 de milioane de dolari. Finantarea lucrarii a fost asigurata in proportie de 72% de catre BERD, restul fiind sustinut de Termoelectrica. Reabilitarea a fost realizata de catre un consortiu de firme format din Alstom Energie GmbH, Alstom Energy Systems, Fortum Engineering Oy si Itochu. Prezent la eveniment, ministrul Economiei si Comertului a caracterizat investitia ca fiind "cel mai modern grup care are alimentare combinata, gaz si pacura". "As vrea sa remarc costurile legate de producerea energiei electrice care sunt extrem de performante", a adaugat acesta. "Este o dovada a faptului ca putem sa reabilitam acele grupuri de care avem nevoie si care merita sa fie reabilitate", a completat ministrul Economiei si Comertului.

×
Subiecte în articol: economic