x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Centura de nord a Capitalei: Boc avertizează constructorii că nu vor primi bani dacă depăşesc termenele

Centura de nord a Capitalei: Boc avertizează constructorii că nu vor primi bani dacă depăşesc termenele

de Elena Stan    |    05 Iun 2009   •   00:00

Aflat în inspecţie pe şantierul centurii de nord a capitalei, premierul Emil Boc, a spus constructorilor că va aloca fondurile necesare lucrării numai dacă lucrările se vor desfăşura potrivit graficului, cu respectarea termenului stabilit iniţial.



"Dacă lucrările sunt în graficul stabilit, veţi avea resurse, dacă veţi invoca probleme şi alte lucruri, nu veţi avea bani. Staţi cu piciorul pe acceleraţie, veţi avea resurse, nu staţi, nu veţi avea", a spus Boc muncitorilor.

Premierul, împreună cu Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au mers azi pe şantierul centurii de nord a municipiului Bucureşti pentru a verificat stadiul lucrărilor deoarece la ultima vizită, acum două săptămâni, au remarcat unele întârzieri. Boc a explicat că Executivul va aloca fonduri doar firmelor care lucrează corect la proiectele de investiţii, bazându-se şi pe împrumutul de 5 miliarde euro contractat de la Comisia Europeană pentru a finanţa proiectele de investiţii.

Lucrările de extindere la patru benzi a centurii de nord a Capitalei vor costa 253 milioane lei şi vor fi executate pe trei tronsoane, cu fonduri de la bugetul de stat. Centura de nord a Capitalei va face legătura între DN1 Bucureşti-Ploieşti, Autostrada Bucureşti-Piteşti şi Autostrada Soarelui.

×
Subiecte în articol: economic