x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cetatea de Scaun a Sucevei va fi reabilitată

Cetatea de Scaun a Sucevei va fi reabilitată

05 Feb 2010   •   00:00

Ministrul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, Elena Udrea, va semna sâmbătă două contracte de finanţare la Suceava, care vizează reabilitarea Cetăţii de Scaun, cu 52 de milioane de lei, şi modernizarea spitalului judeţean de urgenţă Sf. Ioan cel Nou, proiect de 4,6 milioane lei.



"Prin cele doua proiecte care vor fi semnate la Suceava se va reabilita Cetatea de scaun a Sucevei şi se va moderniza, dezvolta şi echipa ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava. Cele două contracte vor fi finanţate prin Programul Operaţional Regional", se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului transmis vineri MEDIAFAX.

Proiectul "Reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a zonei de protecţie a acesteia" se va desfăşura pe parcursul a 60 de luni şi îşi propune creşterea gradului de atractivitate a cetăţii în vederea dezvoltării turistice.

Banii vor fi investiţi în restaurari, amenajari pesiagistice, crearea de locuri de parcare, reabilitarea cailor de acces şi construirea unui punct de informare. Bugetul total al proiectului este de 52,59 milioane lei, din care 35,58 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Proiectul de modernizare, dezvoltare şi echipare a ambulatoriului de specialitate la spitalul judeţean de urgenţă Sf. Ioan cel Nou din Suceava se va desfăşura pe parcursul a 13 luni, iar în urma investiţiei se vor moderniza 14 cabinete medicale şi 4 săli de intervenţii şi se vor achiziţiona echipamente medicale şi mobilier specific.

Bugetul total al proiectului este de 4,6 milioane lei, din care 3,28 milioane lei este contribuţia Uniunii Europene.

Udrea va participa, tot sâmbătă, şi la inaugurarea pârtei de schi "Şoimul" din Gura Humorului şi va vizita localitatea Mălini şi staţiunea Vatra Dornei.

Reabilitarea pârtiei de schi s-a realizat în cadrul proiectului P.O.P.A.S. Gura Humorului lot 2, finanţat prin Programul Phare 2006 Coeziune Economică şi Socială, şi a inclus amenajarea pârtiei, montarea unei instalaţii de telescaun şi a iluminatului nocturn pentru pârtie, achiziţia unei instalaţii de producere a zăpezii, reabilitarea drumului de acces şi a parcării auto la baza pârtiei de schi şi construcţia clădirii anexă la staţia inferioară a telescaunului.

×
Subiecte în articol: redactie