x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Oprea: Vom introduce turismul adaptiv în noua strategie de dezvoltare a turismului

Oprea: Vom introduce turismul adaptiv în noua strategie de dezvoltare a turismului

de Redacția Jurnalul    |    28 Ian 2024   •   08:20
Oprea: Vom introduce turismul adaptiv în noua strategie de dezvoltare a turismului
Sursa foto: Hepta

Vom introduce turismul adaptiv în noua strategie de dezvoltare a turismului pentru a putea crea apoi programe dedicate incluziunii persoanelor cu dizabilități, anunță ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Radu Oprea, după ce a a participat la tabăra de schi de la Cheile Grădiștei.

„Nu există imposibil! Tabăra de schi de la Cheile Grădiștei organizată de Caiac SMile a avut peste 30 de participanți, persoane cu dizabilități care au învățăt să schieze, sau au cunoscut bucuria senzației alunecatului pe zăpadă. Le mulțumesc lui Ionuț Stancovici și Ana-Mariei Brânză pentru că mi-au oferit posibilitatea de a-i cunoaște pe Rareș, Cristina, Robi, Alice și toți ceilalți noi prieteni pe care îi am, fie persoane cu disabilități sau însoțitorii lor, fie minunații voluntari care îi sprijină. Am cunoscut fericirea pură a unui copil care nu poate merge, dar care este pentru prima dată pe schiuri și care strigă pârtie...”, scrie pe Facebook Radu Oprea.

El anunță că va introduce turismul adaptiv în noua strategie de dezvoltare a turismului.

„Accesul pe pârtie este gratuit și pentru acest lucru mulțumesc familiei Gârbacea, proprietarii complexului Cheile Grădiștei. Am înțeles de la ei ce înseamă turismul adaptiv, că nu sunt cheltuieli atât de mari pentru a face spațiile de cazare accesibile persoanelor cu dizabilități. Vom introduce turismul adaptiv în noua strategie de dezvoltare a turismului pentru a putea crea apoi programe dedicate incluziunii persoanelor cu dizabilități. Mă voi revedea la vară cu noii mei prieteni, la caiac sau pe plajele de pe litoral care pot fi și ele transformate, fără costuri mari, în destinații pentru cei cu dizabilități”, încheie ministrul Economiei.

(sursa: Mediafax)

×