x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cheltuielile de personal se reduc, dar mai puţin

Cheltuielile de personal se reduc, dar mai puţin

13 Sep 2009   •   00:00

Guvernul a decis să reducă cheltuielile de personal de la 9,4% din PIB la 7% din PIB în următorii şase ani, şi nu la 6% din PIB, cum prevedea forma iniţială a proiectului salarizării unitare.



Modificarea a fost introdusă în şedinţa de duminică a Guvernului, prin acceptarea unui amendament formulat în acest sens la proiectul legii de salarizare unitară în sectorul bugetar. "Un prim amendament se referă la ponderea în PIB prognozată a cheltuielilor de personal din sectorul bugetar, care se va reduce până în 2015 la 7%, şi nu la 6%, cum fusese în varianta iniţială", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. Legea de salarizare unitară prevede, în forma înaintată Parlamentului, că majorările salariale anuale vor fi efectuate astfel încât ponderea în Produsul Intern Brut prognozat a cheltuielilor de personal aferente personalului din sectorul bugetar să se reducă progresiv, de la 9,40% în 2009 la 6% în anul 2015 şi în anii următori.

Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks, a declarat în luna august, la finalul primei evaluări a acordului stand-by, că ponderea cheltuielilor cu salariile din sectorul bugetar va fi redusă anual cu 0,5% din PIB, din 2010, astfel încât să reprezinte sub 6% din PIB după următorii 4-5 ani. FMI a fixat ca ţintă reducerea cheltuielilor cu salariile până la sub 6% din PIB pentru anul 2015.

×
Subiecte în articol: economic