x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Chiriţoiu: Concluziile preliminare ale investigaţiei privind piaţa energiei vor fi anunţate în iunie

Chiriţoiu: Concluziile preliminare ale investigaţiei privind piaţa energiei vor fi anunţate în iunie

de Mediafax    |    25 Mai 2012   •   10:27

Consiliul Concuretei estimeaza ca in luna viitoare va prezenta concluziile preliminare in privinta pietei de electricitate, domeniu in care a initiat o investigatie in urma cu doi ani.

"Vrem ca in iunie sa avem concluzii preliminare pe piata de electricitate. Apoi va trebui sa ne grabim si cu investigatia pe piata gazelor", a declarat presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Oficialul a esxpicat ca piata energiei este o zona cu "probleme concurentiale serioase, prin natura ei". "Este o zona in care sper sa progresam in acest an", a afirmat Chiritoiu in conferinta.

De asemenea, Chiritoiu a spus ca autoritatile analizeaza o formula de plafonare a pretului carburantilor, in functie de contractele internationale.
''Au avut loc discutii privind pretul carburantilor, in cadrul unor intalniri intre Ministerul Economiei si companiile petroliere. S-a discutat o formula care a rezultat din contactele acestea, e o formula care exista in cateva state din Uniunea Europeana si in Croatia, care va deveni membra UE. Trebuie sa gasim o plafonare a pretului, in functie de o formula care tine de contractele internationale. Sunt argumente pro si contra. Nu s-a luat o decizie. Ne vom exprima opinia ministerului, Guvernului si dupa o vom anunta. Preferam sa vedem o piata libera. Trebuie sa acceptam un principiu si daca ne vom decide sa mergem pe calea asta, vom analiza detaliile'', a afirmat Bogdan Chiritoiu.


×