x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cine este bancherul care are grija de banii milionarilor romani

Cine este bancherul care are grija de banii milionarilor romani

de IncomeMagazine    |    24 Oct 2012   •   08:05
Cine este bancherul care are grija de banii milionarilor romani
Sursa foto: Timi Slicaru/Income Magazine

High-net-worth individuals” sau, pe româneşte, „oamenii cu bani” reprezintă acea categorie de clienţi despre care marile bănci ale lumii vorbesc rar şi care în România poate părea uşor exotică. Nu că ţara noastră ar duce lipsă de ei! Pentru deținătorii unor averi și conturi de milioane, serviciile de private banking reprezintă o opţiune comodă şi aflată încă la început de drum. Iar bancherii care au în grijă astfel de departamente sunt „păsări rare”, într-o ţară cu un nivel relativ redus de expertiză în administrarea marilor averi. Această categorie de clienţi este „vânată” de mai toate băncile mari. Dar ca să ai un portofoliu cât mai generos şi mai stabil de clienţi bogaţi, trebuie să ţii cont de următoarea regulă: oamenii cu bani sunt mult mai pretenţioşi şi mai scumpi, în materie de servicii bancare, decât oamenii de rând. Oferă mult, dar cer la fel de mult.

De această regulă Octavia Cutuş, şefa diviziei de Wealth Management a ING Bank România, ţine cont de vreo 11 ani. Cum a ajuns în această poziţie şi ce a învăţat pe drum reprezintă o poveste legată de evoluţia acestei nişe bancare, despre care analiştii spun că reprezintă colacul de salvare al unei industrii financiare ce încă mai navighează în ape tulburi.

În ceea ce priveşte competiţia din acest segment financiar, ea admite că lucrurile sunt destul de aşezate, potenţialul acestei pieţe fiind destul de ridicat.

„E o competiţie decentă în acest sector. În general, îţi cunoşti competitorii, fiecare are atuul lui şi până acum nu pot să zic că am avut o situaţie neplăcută, în care să ne fie „furaţi” clienţii, mai ales că aceştia lucrează cu mai multe bănci. Pot spune cu certitudine că sunt mult mai atenţi acum la ceea ce primesc şi la investiţiile făcute. Ca regulă, mulţi şi-au regândit portofoliile şi s-au orientat către băncile mari, care le oferă siguranţă”, explică Octavia Cutuş.

Pentru mulţi dintre cei cu averi mari, private banking-ul înseamnă confort, adică vor să ştie că pot discuta oricând, aproape la orice oră, despre investiţiile lor şi că există o persoană care le poate rezolva problemele din această arie financiară, că pot face tranzacţii la distanţă şi că li se răspunde prompt la solicitări.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si
Cine va conduce una din cele mai mari puteri ale lumii. "S-a stabilit deja ORDINEA"
Portavionul "George Washington" si-a facut aparitia in Marea Chinei de Sud
Noua racheta balistica rusa, mai infricosatoare decat Satana
TOP 10 oraşe cu cea mai rapida creştere din lume
 

×
Subiecte în articol: Octavia Cutuş ING Bank