x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ciolos promite o lege nouă de etichetare a produselor agricole

Ciolos promite o lege nouă de etichetare a produselor agricole

25 Mar 2010   •   00:00

Parlamentul European (PE) a adoptat un raport care conţine propuneri de îmbunătăţire a regulilor de etichetare a produselor agricole făcute în statele UE, sugestiile din raport urmând a fi preluate, potrivit comisarului pentru agricultură, Dacian Cioloş, într-o propunere de directivă, scrie Mediafax.

Raportul adoptat astăzi de PE arată că etichetarea obligatorie a produselor agricole oferă consumatorilor informaţii importante despre calitatea mâncării şi, în plus, poate determina o creştere a competitivităţii fermierilor.

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a anunţat că va prezenta o propunere legislativă referitoare la politica de calitate UE la sfârşitului acestui an, adăugând că va lua în considerare ideile şi sugestiile deputaţilor europeni.

Parlamentarii europeni mai propun ca produsele proaspete să aibă indicate ţara de origine, iar pe cele procesate care conţin un singur ingredient să apară exact locul de provenienţă a materiei prime de origine agricolă utilizată în produsul finit.

×