x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Citigroup vrea să scape de scheletele din dulap

Citigroup vrea să scape de scheletele din dulap

18 Sep 2009   •   00:00

Gigantul financiar Citigroup are în vedere cedarea unui pachet din Phibro, unitatea sa de comerţ cu petrol. Phibro a venit în centrul atenţiei după ce starul său, traderul Andrew Hall care o conduce, va primi în acest an o compensare în valoare totală de 100 de milioane de dolari, conform Financial Times.

Vikram Pandit, directorul general al Citigroup doreşte ca Phibro să managerize active şi ale altor investitori.
Întrebat dacă pachetul de 100 de milioane de dolari este excesiv pentru Wall Street, Pandit a spus da.

Potentiala plata a lui Hall este o problema pentru Citi, dupa ce banca americană a cedat recent 34% din acţiunile sale către guvernul SUA în schimbul câtorva salvări de la faliment.
Kenneth Feinberg, delgatul guvernamental asupra plăţilor în sistemul financiar american care a fost ajutat cu bani de autorităţi, trebuie sa aprobe pachetele celor mai bine plătiţi 25 de angajaţi ai Citi.

Surse apropiate situaţiei au precizat că acesta are dreptul la o asemenea plată conform contractului său. Acesta stipulează că i se dă o parte din profitul anual al Phibro şi are provizioane de făcut dacă unitatea face pierderi.
Phibro a fost foarte profitabilă pentru Citi în ultimii ani şi se crede că a relizat profituri de 600 de milioane de dolari anul trecut.

×
Subiecte în articol: economic