x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ciucă: 50% din dividendele Nuclearelectrica și Romgaz, investite în creșterea capacităților

Ciucă: 50% din dividendele Nuclearelectrica și Romgaz, investite în creșterea capacităților

25 Mar 2022   •   10:42
Ciucă: 50% din dividendele Nuclearelectrica și Romgaz, investite în creșterea capacităților
Sursa foto: antena3

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba vineri un acord care va permite companiilor Nuclearelectrica și Romgaz să investească 50% din dividende.

Potrivit premierului, măsura face parte din pachetul prin care autoritățile sprijină populația în contextul creșterii prețurilor la energie și gaze.

„Vom aproba o Hotărâre de Guvern prin care venim să consolidăm măsurile luate pentru sprijinirea populației și protecția cetățenilor față de creșterea prețurilor la energie și gaze în sensul în care pentru companiile Nuclearelectrica și Romgaz vom stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiții, atât în ceea ce înseamnă dezvoltarea capabilităților de extracție offshore precum și asigurarea dezvoltării reactoarelor 3 și 4 la Centrala Nucleară de la Cernavodă”, a declarat Ciucă înainte de ședința de Guvern.

Până acum, statul lua 90% din dividende. Cele două companii derulează proiecte majore de investiții. Romgaz este implicat în proiectul gazelor din Marea Neagră și cumpară participația Exxon, iar Nuclearelectrica vrea să retehnologizeze Unitatea 1 de la Cernavodă și să înceapă lucrările la unitățile 3 și 4.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă