x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Coca - Cola iese de la bursa din Australia

Coca - Cola iese de la bursa din Australia

02 Iun 2009   •   00:00

Îmbuteliatorul elen Coca-Cola Hellenic (CCH), al doilea îmbuteliator de băuturi Coca Cola din afara SUA, a anunţat că intenţionează să-şi delisteze acţiunile de la bursa din Australia, din cauza volumelor reduse de tranzacţionare.



Delistarea acţiunilor Coca-Cola Hellenic de la Australian Stock Exchange va intra în vigoare la data de 27 august 2009. "După delistare, acţiunile ordinare se vor tranzacţiona în continuare la bursele din Atena şi Londra, iar certificatele de depozit vor continua să fie tranzacţionate la New York Stock Exchange", a anunţat Coca-Cola Hellenic într-un comunicat.

Firma a precizat că a decis să-şi delisteze acţiunile din cauza volumului redus al tranzacţiilor la bursa din Australia, comparativ cu celelalte burse, precum şi pentru a-şi reduce costurile administrative. "Aceşti factori fac puţin probabil ca în viitor CCH să încerce să strângă capital via listarea acţiunilor la Australian Stock Exchange", se mai arată în comunicat.

Coca-Cola Hellenic are operaţiuni în 28 de ţări cu o piaţă de peste 540 de milioane de persoane. În primul trimestru al acestui an profitul net al Coca-Cola Hellenic a scăzut cu 93 procente comparativ cu perioada similară a anului trecut . În România, produsele Coca-Cola sunt îmbuteliate în cinci fabrici poziţionate strategic în toate regiunile ţării: Ploieşti, Iaşi, Timişoara, Oradea, iar începând cu 2002, şi la Vatra Dornei.

×
Subiecte în articol: economic