x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană se ia de "regii asfaltului"

Comisia Europeană se ia de "regii asfaltului"

10 Mai 2011   •   12:41

Romania cheltuie prea mult cu mentenanta drumurilor raportat la produsul intern brut (PIB) si la media europeana, fara ca acest lucru sa se vada in calitatea drumurilor, a declarat Joost Kuhlman, reprezentant al Comisiei Europene la un forum economic.

Kuhlman, care este seful unitatii DGFIN ce se ocupa de Romania, Bulgaria si Finlanda,  declarat ca Romania investeste anual 1,5% din PIB, circa 1,5 miliarde de euro, si foarte putin in infrastructura feroviara, comparativ cu mexia europeana. De asemenea, portul Constanta ar putea beneficia de buna pozitionare la Marea Neagra si accesul la Dunare daca se fac investitii.
El a mai spus ca gazele si energia sunt vandute sub costuri si ca e nevoie de 5-12 reforme majore in energie si transporturi, fara de care Romania ar avea noi intarzieri. Potrivit lui, energia reprezinta 13% din cheltuielile unei gospodarii.
Romania trebuie sa faca investitii masive in energie si transporturi, de ordinul miliardelor de euro, si ca mediul privat trebuie implicat.

×
Subiecte în articol: drumuri comisia european regii asfaltului