x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Compania aeriană ungară Malev a încetat zborurile. Eurolines România anunţă că va prelua gratuit pasagerii

Compania aeriană ungară Malev a încetat zborurile. Eurolines România anunţă că va prelua gratuit pasagerii

de Elena Stan    |    03 Feb 2012   •   09:11
Compania aeriană ungară Malev a încetat zborurile. Eurolines România anunţă că va prelua gratuit pasagerii

UPDATE 16:00 - Eurolines Romania anunta disponibilitatea de a prelua gratuit pasagerii curselor MALEV catre si dinspre Budapesta pe parcursul lunii februarie 2012.

Autocarele Eurolines au plecari de luni pana sambata din Bucuresti si din principalele orase ale tarii, iar din Budapesta plecarile sunt zilnice, la ora 06:00 a.m., ora locala. In limita locurilor disponibile pasagerii posesori de bilete MALEV pe aceste rute vor fi imbarcati gratuit.

Azi dimineata, aeronavele operatorului de transport aerian ungar Malev au fost retinute la sol pentru neplata datoriilor, care totalizeaza 60 miliarde forinti (270 milioane dolari). Compania a intrat in faliment dupa 66 de ani de activitate. Malev a intrat in aceasta saptamana in faliment, sub protectie speciala fata de creditori, iar guvernul a numit un administrator special, transmite Reuters.

Furnizorii au inceput sa ceara plati in avans pentru serviciile prestate, iar guvernul nu mai poate finanta compania, masura interzisa in luna ianuarie de Comisia Europeana. "Aceasta situatie a accelerat cheltuielile intr-o asemenea masura incat astazi situatia companiei a devenit nesustenabila.

Consiliul de Administratie a dispus incetarea operatiunilor pentru a minimiza pierderile", se spune intr-un comunicat al Malev. Toate zborurile companiei au fost suspendate incepand de la ora 5:00 GMT (6:00 ora locala la Budapesta).

Comisia Europeana a cerut luna trecuta Malev sa restituie ajutoare de stat in valoare de 390 milioane de dolari, incasate in perioada 2007-2010.

×