x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Concurs online de proiecte la Raiffeisen Bank

Concurs online de proiecte la Raiffeisen Bank

de Daniela Ivan    |    05 Iul 2016   •   10:07
Concurs online de proiecte la Raiffeisen Bank

Austriecii de la Raiffeisen au lansat a şasea ediţie a Programului de Granturi “Raiffeisen Comunităţi”, care-şi propune să finanţeze proiecte locale de dimensiuni mici şi medii în comunităţile în care banca îşi desfăşoară activitatea. 

“Programul are un un buget total de 100.000 de euro, astfel că cele mai apreciate şi susţinute zece proiecte înscrise vor primi o finanţare de 10.000 euro fiecare”, se arată într-un comunicat al băncii. Proiectul este un concurs online de idei de responsabilitate socială, primul de acest gen derulat de o bancă din România.

Cei interesaţi trebuie să ştie că întreaga iniţiativă a băncii se derulează pe platforma Raiffeisen Comunităţi, secţiunea “Program de granturi www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi”. Scopul principal al acestui proiect este să sprijine financiar sau prin implicare directă (voluntariat, consultanţă) proiecte bune şi de impact pentru comunităţile locale în care banca îşi desfăşoară activitatea, se mai arată în comunicatul instituţiei de credit.

Calendarul evenimentului

Concursul se desfăşoară în trei etape. Prima constă în depunerea propunerilor de proiect (1 iulie–1 august), prin completarea şi trimiterea unui formular standard, disponibil online. Cea de a doua etapă constă în evaluarea propunerilor de proiecte eligibile de către voluntari Raiffeisen Bank. Procedura se va încheia până pe 31 august. Ultima etapă, votarea proiectelor de către publicul larg va avea loc între 1–15 septembrie. 

 

Reprezentanţii Raiffeisen precizează că proiectele propuse trebuie să îndeplinească câteva criterii, cumulat:

  • Domenii eligibile: educaţie financiară, servicii sociale şi de sănătate sau ecologie urbană;
  • Bugetul solicitat să fie de 10.000 euro (echivalent în lei);
  • Contribuţia organizaţiei aplicante (din surse proprii sau alte surse de finanţare) să fie de minimum 20% din valoarea proiectului;
  • Rezultatele să fie măsurabile şi de impact;
  • să se desfaşoare în una dintre localităţile în care există o agenţie Raiffeisen ;
  • Să aibă o durată minimă de patru luni;
  • Proiectul să fie demarat în perioada septembrie-decembrie 2016, dar poate continua şi anul următor;
×
Subiecte în articol: raiffeisen bank