x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Constructiile vor inflori pana la toamna

Constructiile vor inflori pana la toamna

01 Sep 2004   •   00:00

Cifra de afaceri a companiilor din industrie, constructii, comertul cu amanuntul si servicii va creste in perioada august-octombrie, in raport cu cele trei luni anterioare, potrivit estimarilor managerilor din aceste sectoare.

CATALIN BUDESCU

Opiniile managerilor regasite in cadrul unui sondaj realizat in luna august evidentiaza faptul ca, pe total industrie prelucratoare, se va mentine, in urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a volumului productiei, iar stocurile de produse finite se apreciaza ca vor ramane aproximativ la acelasi nivel cu cele din perioada precedenta, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica. Numarul de salariati va ramane, in continuare, stabil, chiar daca se constata un trend descendent al acestui indicator la intreprinderile mari, cu peste 500 de salariati.

Conform estimarilor prezentate de institut, sectorul constructiilor se va extinde atat la nivelul productiei, cat si dupa stocul de contracte si comenzi.

Raspunsurile la ancheta de opinie releva faptul ca se pastreaza trendul ascendent si in comertul cu amanuntul, sustinut de evolutia vanzarilor si cresterea numarului de comenzi adresate furnizorilor de marfuri. Corespunzator, numarul salariatilor din acest sector va creste.

AFACERI MAI BUNE. Managerii din servicii se asteapta, la randul lor, la dezvoltarea afacerilor in urmatoarele trei luni, dar numarul salariatilor din acest domeniu va ramane la valorile actuale.

Rezultatele au fost obtinute in urma sondajelor de opinie realizate in randul managerilor cu privire la tendintele de evolutie ale activitatii economice, efectuate pe baza unor esantioane reprezentative in domeniul industriei prelucratoare (2.500 agenti economici), constructiilor (720), comertului cu amanuntul (1.078) si serviciilor (827).
×
Subiecte în articol: economic