x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Consumul de benzina trebuie afisat

Consumul de benzina trebuie afisat

28 Feb 2004   •   00:00

De la 1 ianuarie 2005, producatorii si importatorii de autoturisme vor trebui sa ofere cumparatorilor informatii privind consumul de carburant si emisiile de bioxid de carbon ale masinilor, potrivit unei hotarari de Guvern.

Pe autoturismele noi trebuie aplicata o eticheta care sa cuprinda date despre consumul oficial de carburant si emisiile de bioxid de carbon. In punctele de vanzare, eticheta poate fi plasata pe masina sau afisata alaturi, la loc vizibil. Astfel de informatii trebuie sa fie incluse, de asemenea, si in documentatia promotionala a autoturismului.

AMENZI. Hotararea de guvern interzice inscrierea pe etichete, ghiduri, afise sau in documentatia promotionala a altor date referitoare la consumul de carburanti care sa creeze confuzie potentialilor cumparatori. Producatorii sau importatorii care nu respecta aceste prevederi pot fi amendati cu sume intre 25 si 50 milioane de lei.

UTIL. Autoritatile vor elabora un ghid privind consumul oficial de carburant si emisiile specifice de bioxid de carbon ale masinilor. Acesta va fi distribuit gratuit, la cerere, de catre distribuitorii de autoturisme. Ghidul va fi elaborat dupa consultarea producatorilor de autoturisme si va fi reactualizat cel putin o data pe an. Acestea vizeaza reducerea emisiilor de bioxid de carbon la autovehicule, prin imbunatatirea specificatiilor tehnice ale carburantilor. (Iohanna Onaca)

×
Subiecte în articol: economic