x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cosmorom a devenit "cartoful fierbinte" al OTE

Cosmorom a devenit "cartoful fierbinte" al OTE

25 Aug 2004   •   00:00
Cosmorom a devenit "cartoful fierbinte" al OTE

Viitorul Cosmorom se arata a fi un "cartof fierbinte" in mainile administratiei OTE, se arata intr-un articol al cotidianului grec Eleftherotypia, citat de Rador.

In acest caz sensibil se incearca gasirea unor solutii definitive imediat dupa Jocurile Olimpice si transmiterea catre investitorii straini a mesajului ca "un vant nou sufla in cadrul OTE".

PLAN AMPLU. Conducerea OTE lasa deschise toate posibilitatile pentru Cosmorom. In mod neoficial, este examinata serios eventualitatea reinceperii activitatii pe piata romaneasca de telefonie mobila, care continua sa ascunda perspective de dezvoltare. Acum se urmareste ca reinceperea functionarii Cosmoromului - daca se va lua o astfel de hotarare - sa fie integrata intr-un plan mai amplu care va da nastere la intrebari in randul comunitatii investitionale.

INVESTITII. Exista trei intrebari fundamentale: Cat va costa o astfel de lucrare? Estimarile vorbesc de investitii de ordinul a 400 milioane euro.

Cine va plati? Este examinata in mod serios posibilitatea dispersarii pericolului investitional. Asta inseamna gasirea unui partener pentru investitia din Romania. La toamna se va preciza daca va exista vreo implicare din partea Cosmote si de ce fel va fi aceasta. Cu luni in urma, societatea elena de telefonie mobila a aratat clar ca nu doreste nici un fel de implicare. Sigur, intre timp a avut loc o schimbare de administratie in societate.

NEGOCIERI. Ce randament va avea investitia si cand? Ceea ce se incearca este sa se ofere raspunsuri concrete investitorilor care nu vad deloc cu ochi buni reinceperea activitatii in Romania. Cu atat mai mult cu cat exista o foarte mare probabilitate ca OTE sa recurga la un imprumut bancar pentru a avea capitalurile investitionale necesare. Pentru problema ramasa in suspensie cu Intracomul, care revendica mai mult de 120 milioane euro din Cosmorom, surse din domeniu se limiteaza la a declara ca negocierile se afla deja in faza finala.

×
Subiecte în articol: economic