x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cotaţie - Cursul euro a urcat la 3,63 de lei

Cotaţie - Cursul euro a urcat la 3,63 de lei

de Daniela Ivan    |    10 Ian 2008   •   00:00

Leul a pierdut ieri peste 4 bani în faţa euro şi cursul a atins 3,6333 lei/euro, potrivit datelor afişate de Banca Naţională a României (BNR).

Leul a pierdut ieri peste 4 bani în faţa euro şi cursul a atins 3,6333 lei/euro, potrivit datelor afişate de Banca Naţională a României (BNR). Acest nivel nu a mai fost atins din iunie 2006, deci este cel mai mare, după ce leul a început să se deprecieze în toamna lui 2007. La deschiderea şedinţei, cursul de schimb era de 3,6 lei pentru un euro, iar în prima oră de tranzacţionare a urcat până la un maxim de 3,622 lei/euro. În jurul orei 13:30, un euro era cotat pe piaţa valutară la 3,6410-3,6425 lei.

Analiştii au remarcat că ieri evoluţia leului a fost diferită de cea a celorlalte monede din regiune.

 

BURSĂ. Deprecierea monedei naţionale a fost însoţită şi de scăderea acţiunilor listate la bursa. Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, într-o piaţă dominată de tranzacţii cu titlurile societăţilor de investiţii financiare (SIF) şi cele bancare, care au acoperit circa 71% din lichiditate. Indicele compozit al bursei, BET-C, şi indicele companiilor importante listate, BET, şi-au temperat scăderile la finele şedinţei şi au închis cu pierderi similare de 0,96% şi respectiv 1%. Acţiunile SIF au încheiat ziua cu cea mai mare depreciere, de 3,83%.

×
Subiecte în articol: economic