x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Criterii mai clare pentru reciclare

Criterii mai clare pentru reciclare

07 Ian 2005   •   00:00

Ministrul Mediului a dispus formarea unei comisii pentru amendarea ordonantei de urgenta referitoare la acordarea unei subventii pentru posesorii de masini mai vechi de 12 ani, echipa urmand sa stabileasca, printre altele, criterii clare pentru acordarea banilor.

MODIFICARI. Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, a declarat ca va cere modificarea actului normativ ce dispunea acordarea unei sume de 30 de milioane de lei fiecarui proprietar de masina mai veche de 12 ani care era dispus sa-si caseze masina - suma constituind un avans pentru o masina noua de productie autohtona. "In aceasta dupa-amiaza (joi - n.r.) am avut o intalnire cu reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), stabilind, de comun acord, ca actul normativ are carente. Atat noi, Ministerul Mediului, cat si APIA suntem interesati de derularea acestui proiect, insa nu in termenii in care este prevazut sa se desfasoare, conform actului normativ", a declarat ministrul.

REVOCARE. Sulfina Barbu a mai precizat ca a dispus deja ca Ordinul de Ministru prin care ordonanta de urgenta urma sa intre in vigoare sa fie retras de la publicarea in Monitorul Oficial. Ministrul a precizat ca, impreuna cu reprezentantii APIA, a stabilit formarea unei echipe care va perfectiona actul normativ promovat de fostul Guvern. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic