x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Criza financiară s-a potolit

Criza financiară s-a potolit

10 Noi 2009   •   00:00

"Criza creditelor s-a potolit", a anunţat Berkshire Hathaway, compania financiară condusă de Warren Buffett, cel de-al doilea bogat al lumii şi cel mai prestigios investitor de pe Glob.



"El (Buffett - n.r.) vorbeşte clar din poziţia unui tip care are degetul său pe pulsul economiei mondiale", spune Jeff Matthews, autorul cărţii "Pelerinaj în Omaha lui Warren Buffett" şi fondator al fondului speculativ Ram Partners. Săptămâna trecută, Berkshire anunţa că va cumpăra compania de transport feroviar Burlington Northern Santa Fe pentru 26 de miliarde de dolari, cea mai mare din istoria investiţiilor lui Buffett.

"Dacă încă era îngrijorat despre piaţa creditelor, el n-ar fi făcut asta. Spune ceva pentru acest tip pentru a băga atâţia bani într-un pariu pe economia americană", a continuat el.

Achiziţia va aduce încă 10 miliarde de dolari drept datorie asumată şi încă 40.000 de angajaţi la forţa de muncă a Berkshire, care totalizează deja mai mult de 200.000 de oameni. "Este timpul pentru un pic mai mult risc", spune şi Gerald Martin, profesor de finanţe la American University's Kogod School of Business in Washington.

×
Subiecte în articol: economic