x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Criza in Spania - Se intorc constructorii acasa

Criza in Spania - Se intorc constructorii acasa

05 Aug 2008   •   00:00
Criza in Spania - Se intorc constructorii acasa

Criza fortei de munca din Romania, din sectorul constructiilor, ar putea ajunge la o rezolvare, dupa ce romanii plecati la munca in acest domeniu in Spania se vor intoarce in tara, ca urmare a concedierilor masive in sectorul constructiilor. Astfel, numarul de someri inregistrati in Spania a crescut in luna iulie cu 36.492, ajungind la 2,43 milioane de persoane.



Criza forţei de muncă din România, din sectorul construcţiilor, ar putea ajunge la o rezolvare, după ce românii plecaţi la muncă în acest domeniu în Spania se vor întoarce în ţară, ca urmare a concedierilor masive în sectorul construcţiilor. Astfel, numărul de şomeri înregistraţi în Spania a crescut în luna iulie cu 36.492, ajungînd la 2,43 milioane de persoane.

POSIBILĂ RECESIUNE. Două treimi din concedierile aferente lunii iulie au fost operate de firmele de construcţii. Şomajul din Spania a atins cel mai ridicat nivel din luna aprilie 1998. Spania a trecut, în mai puţin de un an, de la piaţa cu cea mai rapidă creştere a numărului de locuri de muncă la statul cu a doua rată a şomajului din Uniunea Europeană, după Slovacia. Pedro Solbes, ministrul Economiei din Spania, nu a eliminat perspectiva unei recesiuni. Pe de altă parte, dacă muncitorii români din construcţii vor reveni, ţara noastră va fi văduvită de sumele pe care aceştia le trimiteau anual în ţară. Conform estimărilor neoficiale, peste 600.000 de români trăiesc în statul iberic.

×
Subiecte în articol: economic Spania