x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Criza readuce coada la Administraţia Financiară

Criza readuce coada la Administraţia Financiară

30 Mar 2009   •   00:00

Cozile interminabile la Fisc revin în actualitate de anul acesta. Pentru a economisi 5,3 milioane de lei la bugetul instituţiei, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a decis renunţarea la sistemul de trimitere/primire prin poştă a declaraţiilor de venit. Chiar şi la va­rianta în care contribuabilul şi-ar plăti singur costurile poştale.



"În urma unei analize financiare efectuate s-a constatat că utilizarea sistemului de trimitere/primire a declaraţiilor de venit prin poştă generează costuri mult prea ridicate, în valoare estimată de 5.335.000 lei (tipărire, împlicuire, difuzare). În noul context economico-financiar cu care se confruntă România, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a decis restrângerea unor categorii de cheltuieli din cadrul bugetului instituţiei", se arată într-un comunicat al ANAF.

Autoritatea propune contribuabililor două modalităţi pentru obţinerea declaraţiilor de venit aferente anului fiscal 2008, respectiv descărcarea de pe site-ul agenţiei a Formularului 200 - Declaraţie privind veniturile realizate  sau prezentarea la sediul Administraţiei Financiare, de unde pot obţine gratuit formularele de declaraţii fiscale. După completare, formularele pot fi depuse doar la registratura Administraţiei Financiare unde contribuabilii au domiciliul.

Varianta prin care declaraţiile puteau fi descărcate de pe site-ul instituţiei, iar apoi trimise prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire prin Poşta Română a fost de asemenea eliminată. O astfel de trimitere costă în medie 5 lei, dar scuteşte cetăţenii de stat la cozi ore întregi pe la administraţiile financiare şi nu în ultimul rând aduce venituri suplimentare Poştei Române, o companie la care statul e acţionar majoritar.

×
Subiecte în articol: economic