x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Croma a ramas fara autorizatie de functionare

Croma a ramas fara autorizatie de functionare

26 Aug 2004   •   00:00

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a retras autorizatia de functionare a societatii de asigurare-reasigurare Croma SA, aflata in stare de insolvabilitate.

VALI BLANARU

Societatea de asigurare Croma nu a mai incheiat polite de asigurare de la sfarsitul lunii aprilie. Atunci, CSA a interzis temporar operatiunile din cauza neindeplinirii masurilor prevazute in planul de redresare, care ar fi trebuit sa restabileasca situatia financiara a societatii.

DESPAGUBIRI. In perioada urmatoare, Croma va prezenta Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor o lista a dosarelor de dauna deschise, precum si evidentele tehnico-operative si contabile aferente acestor dosare, care sa permita identificarea potentialilor creditori beneficiari ai sumelor cuvenite de la Fondul de Garantare.

In luna martie 2003, CSA a solicitat companiei Croma sa elaboreze si sa aplice un plan de restructurare financiara. Decizia a fost adoptata ca urmare a nerespectarii de catre Croma a legislatiei privind activele admise sa reprezinte rezervele tehnice ale asiguratorului care practica asigurari generale, regulile de dispersare a plasamentelor, precum si coeficientul de lichiditate.

Actionarul majoritar al societatii, firma Kolal BV, ar fi trebuit sa majoreze capitalul social varsat sau fondul de rezerva libera varsat.

Croma a fost infiintata in anul 1997 si a fost detinuta pana anul trecut de antrenorul de fotbal Mircea Lucescu.
×
Subiecte în articol: economic croma