x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum îți alegi o firmă de contabilitate profesionistă în București

Cum îți alegi o firmă de contabilitate profesionistă în București

29 Noi 2022   •   10:55
Cum îți alegi o firmă de contabilitate profesionistă în București

Ți-ai deschis o firmă și îți merge de minune? Ne bucurăm, însă te sfatuim să nu neglijezi aspectul financiar, fiindcă degeaba ai succes pe piață dacă documentele tale contabile nu sunt în regulă și te trezești pe cap cu un control financiar. În urma acestuia te poți alege cu o amendă usturatoare și chiar cu interdicția de a mai funcționa pentru o perioadă limitată de timp sau chiar permanent, dacă situația este mai gravă. Mai bine să prevenim decât să tratăm! De aceea, soluția ideală este serviciul contabil al unei firme specializate. Dar cum ne asigurăm că angajăm o firmă profesionistă? Aflăm din acest articol.

Contabilitate București

            Capitala este locul ideal pentru ca o companie să înflorească. Chiar dacă flexibilitate și mediu favorabil vin în sprijinul tău, este important să acorzi atenției și firmei tale de contabilitate. Întocmirea, revizuirea, refacerea și înregistrarea documentelor mănâncă timp prețios pe care l-ai putea petrece îmbunătățind calitatea comunicării și lucrului cu echipa ta de angajați. Prea mult stat la birou, năvălit de acte, produce stres și chiar dureri de coloană. Aici intervine firma de contabilitate, care îți pune la dispoziție un specialist în finanțe.

            Fie că ai nevoie de redactarea tuturor documentelor de tip bilanț, rapoarte sau gestionarea contractelor de muncă, expertul contabil te va îndruma sau, dacă timpul nu îți permite, le va întocmi în locul tău și doar îți va prezenta un raport de activitate atunci când timpul este prietenos.

Servicii contabile

          Cand ținem la succesul companiei noastre, vrem să alegem servicii de calitate din toate punctele de vedere. Contabilitatea nu trebuie să fie o excepție. În alegerea firmei de contabilitate, este util să ținem cont de câteva criterii, pentru a fi siguri că alegem sa colaborăm cu o firmă cu experiență.

            Primul aspect la care ne uităm este portofoliul de clienți. Un portofoliu vast poate fi un indicator solid că firma oferă servicii de calitate, deoarece de multe ori cea mai bună promovare este ,,din gură în gură”. De asemenea, dacă recunoaștem dintre clienți câteva companii mari și serioase, este o bilă albă. Un alt factor important este lista de servicii pe care le pun la dispoziție, care trebuie să fie bogată în servicii variate contabile.

            O firmă de contabilitate profesionistă în ziua de azi este cea care are serviciile digitalizate. În niciun caz nu întocmește documentele scriind de mână, ci apelează la tehnologiile moderne, care fac ca toate procedurile sa decurgă rapid. În plus, tehnologia ne poate salva din situații critice, precum un accident nefericit ca incendiul, în care ard toate arhivele fiscale. Documentele contabile se încarcă în arhive digitale, care nu se pierd niciodată și pot fi accesate de pe orice dispozitiv, din orice locație și la orice ora.

Firmă contabilitate

            Un alt beneficiu important pe care îl oferă o firmă de contabilitate profesionistă și care ține tot de domeniul digitalizării este existența unei aplicații facile pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru. Care sunt avantajele unei astfel de aplicații? De exemplu, expertul contabil are un program de lucru desemnat. Desigur că puteți discuta și înafara lui, însa dacă te decizi că vrei să verifici câte facturi ai înregistrat luna aceasta și decizi acest lucru la ora 04:00 dimineața, în mod sigur nu vei suna contabilul. Te poți ocupa singur de acest control accesând aplicația contabilității, în care sunt trecute o mulțime de astfel de informații.

            Aplicația este utilă atât pentru arhivarea și organizarea actelor și informațiilor care țin de contabilitatea companiei, cât și pentru a factura online în mod gratuit. Plăți, cheltuieli, încasări, facturi…toate pot fi verificate direct din aplicație. În plus, poți comunica eficient cu contabilul și toate discuțiile vor rîmâne arhivate acolo, astfel că poți consulta oricând informațiile pe care ți le-a furnizat dacă le-ai uitat.

            O aplicație de calitate superioară îți va întocmi un raport lunar cu privire la activitatea financiară a firmei tale: ce contracte ai încheiat cu partenerii și colaboratorii tăi, ce formulare ai completat deja și ce alte documente mai ai de semnat și depus.

 

            În final, pentru a fi sigur că alegi serviciile unei firme de contabilitate din București care lucrează profesionist, analizează calitatea comunicării cu expertul contabil desemnat. Acesta trebuie să fie 100% sincer cu tine, să îți furnizeze informațiile reale și de interes pentru organizarea firmei tale. 

 

×