x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să alegeți un puffer potrivit: Ghidul cumpărătorului

Cum să alegeți un puffer potrivit: Ghidul cumpărătorului

21 Iul 2023   •   16:06
Cum să alegeți un puffer potrivit: Ghidul cumpărătorului
Sursa foto: https://www.dolinex.ro/puffer-750-l-vta4-econom-kopt-750-3-750-litri-grosime-tabla-3-mm.html

Având în vedere că au început să apară pe piață un număr din ce în ce mai mare de puffere, este o idee foarte bună să știți câteva detalii despre cum puteți achiziționa un astfel de produs, astfel încât să fiți siguri de faptul că acesta va fi achiziția perfectă de care aveți nevoie. Trebuie să vă gândiți la un puffer că la o rezervă și anume un loc în care agentul termic produs de către centrala termică să se poată achiziționa. Imediat după, acest agent termic poate fi folosit în funcție de nevoi.

Aveți în vedere faptul că un astfel de puffer se găsește atât la o centrală termică care funcționează cu un combustibil lichid, cât și la una care funcționează folosindu-se de combustibilul solid [citește mai multe despre puffere]. De asemenea, el se mai găsește și la pompele de căldură sau chiar la sistemele de energie solară sau panouri solare. Principalul avantaj al unui puffer este că acesta reușește să reducă semnificativ costurile încălzirii, acesta fiind extrem de benefic pentru durata de viață a celorlalte componente din sistemul de încălzire.

 

Care este importanța pufferului?

În timpul arderii combustibilului temperaturile pot ajunge și la valori care depășesc 600 de grade Celsius, iar flacăra care arde acest combustibil are de obicei o tentă de culoare albastră. În acest fel, ne putem da seama de faptul că arderea este una curată, aceasta având loc în parametri normali. Dacă arderea este curată, atunci și eficiența centralei crește semnificativ, observându-se în același timp o scădere a consumului de energie în timp sau chiar de combustibil. Încălzirea are loc în acest fel foarte eficient.

Pentru că un astfel de randament să fie susținut încontinuu ar trebui să folosim centrala non-stop, lucru care nu se întâmplă de obicei. Pentru a evita pornirea și oprirea centralei, folosim așadar un puffer, acesta asigurând faptul că centrala funcționează într-un mod cât mai eficient, dar și cât mai optim în același timp. Pufferul păstrează o temperatură constantă, iar consumul de energie, dar și de combustibil vă scădea și el simțitor.

Ce tipuri de puffere aveți la dispoziție?

Numărul de serpentine este cel mai important în acest caz și anume că în funcție de aceste serpentine, pufferul vă putea fi folosit într-un sistem de încălzire prin energie solară sau printr-o pompă de căldură sau centrală termică.

Dacă este să vorbim despre pufferul cu 3 serpentine, atunci acesta este cel mai indicat de a fi folosit în special în sistemele cu un principiu de condensare care este efectuat în mod direct. Pufferul cu 3 serpentine se poate folosi într-un sistem pe gaz, combustibil, ulei sau motorină. Un astfel de puffer este și unul mai eficient pentru că poate fi folosit cu ușurință și la sistemele solare.

Pufferul koph cu 2 serpentine este și el o soluție ce poate fi avuta în vedere, acesta având o aplicabilitate mai puțin limitată, el fiind incapabil să producă un randament eficient atunci când vorbim despre sistemele de pompă de căldură. El rămâne valabil așadar doar pentru sistemele cu energie solară, dar și în cazul centralei termice pe combustibil solid sau pe combustibil lichid.

Pufferul cu o serpentină este recomandat în sistemele de încălzire cât mai simple, atât daca este să vorbim despre sistemul solar, cât și pentru sistemul cu centrală termică. De asemenea, mai aveți la dispoziție și pufferul pentru centrala fără serpentine, acest puffer având o funcție de protecție sporită în special în cazul în care folosiți un cazan care funcționează pe combustibil solid.

Ce trebuie să știți despre alegerea unui puffer potrivit?

Dacă este să vorbim despre alegerea unui astfel de puffer, pentru a vă bucura de un randament cât mai eficient, dar și pentru a economisi mai multe resurse, este bine să vă uitați cu atenție și să alegeți un puffer în funcție de materialul din care este realizat, dar și în funcție de dimensiunea să, precum și de volumul său. El trebuie ales așadar în funcție de niște criterii foarte bine calculate, astfel încât produsul spre care vă orientați să fie cea mai bună opțiune pentru voi.

Volumul pufferului este primul lucru care te interesează și anume de câți litri veți avea nevoie pentru că sistemul să dea cel mai bun randament. Ține cont de faptul că nu trebuie să rămâi niciodată fără apă caldă, dar nici nu trebuie să stochezi prea multă apă caldă fără rost. De asemenea, eficiența unui puffer crește sau scade ținând cont de materialul său izolator folosit în fabricarea să. Nu vă orientați către un puffer foarte ieftin pentru că acesta de obicei are și numeroase motive întemeiate pentru care prețul este unul destul de redus.

Aveți în vedere și numărul de serpentine atunci când alegeți un astfel de puffer. Stabiliți așadar cât mai clar pentru ce veți folosi un astfel de puffer și alegeți unul care se potrivește cât mai bine sistemului în care veți integra un astfel de puffer. Țineți cont de toate aceste lucruri în ceea ce privește achiziția unui puffer cât mai potrivit. Cu cât veți fi mai informați, cu atât veți lua și o decizie cât mai bună în ceea ce privește un astfel de puffer.

Aveți o mulțime de puffere dintre care să alegeți, acestea fiind cuprinse între 500 de litri, volumul unui puffer ajungând chiar și până la 5000 de litri. Vă trebui așadar să țineți cont și de acest lucru în ceea ce privește alegerea unui produs cât mai potrivit din acest punct de vedere. Dacă vă doriți un puffer fără serpentine, atunci veți constata că veți găsi pe piață chiar și puffere cu un preț de 3000 de lei, acesta făcându-și treaba foarte bine.

Pufferul este așadar o investiție foarte bună pe care o puteți face în locuința voastră, acesta reducandu-vă în mod drastic cheltuielile pe care le veți avea. De asemenea, un astfel de puffer vă mai garantează și faptul că veți avea mereu la dispoziție apă caldă pentru nevoile pe care le aveți. În același timp, pufferul vă prelungi și durata de viață a centralei termice, deci din acest punct de vedere el poate fi o soluție pe care să o considerați.

×