x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum se pierde statul în discuţii anti-criză

Cum se pierde statul în discuţii anti-criză

28 Feb 2010   •   00:00

Autoritţiile mai relansează o dată în discuţie un proiect de lege potrivit căruia firmele tinerilor să fie scutite trei ani de la plata impozitelor pe profit şi salarii, după ce proiectul a mai fost o dată pus pe tapet în toamna anului trecut.



Statul mai relansează o dată în discuţie un proiect de lege potrivit căruia tinerii care intenţionează să înfiinţeze o microîntreprindere să fie scutiţi, trei ani, de la plata impozitelor pe profit şi salarii, după ce proiectul a mai fost o dată pus pe tapet ân toamna anului trecut.

Potrivit proiectului lansat din nou în discuţie, tinerii cu vârsta până în 35 de ani, care nu au mai avut o firmă anterior, vor putea să-şi înfiinţeze o microîntreprindere pe baza unor facilităţi, precum scutirea, pentru o perioadă de trei ani, de la plata impozitelor pe profit şi pe salarii.
Firmele astfel constituite, considerate de tip starter, vor avea, printre altele, acces la credite cu perioadă de graţie sau alte forme de finanţare, pe baza garanţiilor acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. - IFN, până la cel mult 90% din valoarea împrumutul solicitat, destinat exclusiv realizării de investiţii proprii, şi vor fi scutite de la plata unor taxe şi impozite.

Tinerii întreprinzători vor avea însă şi anumite obligaţii, respectiv alegerea doar a cinci domenii de activitate, reinvestirea profitului şi obligativitatea ca la sfârşitul perioadei de trei ani să aibă un capital minim de 5.000 de euro prin capitalizarea profitului.

Relansarea relansării

În luna septembrie a mai fost discutat un act similar de către fostul minister al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, condus pe atunci de PSD-istul Constantin Niţă, ca una dintre măsurile anticriză pentru sprijinirea tinerilor întreprinzători. Ulterior, acest minister a fost comasat cu cel al Economiei, condus de PDL-istul Adriean Videanu. Ministerul său este cel care a formulat acum din nou propunerea. 





×
Subiecte în articol: redactie