x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum se setează corect masa pentru un botez?

Cum se setează corect masa pentru un botez?

30 Mar 2023   •   14:48
Cum se setează corect masa pentru un botez?

Evenimentele importante necesită foarte multă pregătire pentru a putea obține cele mai bune rezultate. Toate detaliile trebuie să fie bine puse la punct pentru a avea un eveniment de succes.

Botezul este un eveniment festiv, iar tocmai din acest motiv masa trebuie să fie setată corespunzător.

Pregătirea mesei pentru botez

Setările mesei se realizează înainte ca invitații să ajungă la masă.

Este foarte important ca vesela, tacâmurile și paharele să se potrivească unele cu altele, să fie calitative pentru a vă putea bucura de ele la capacitate maximă.

In fața fiecărui invitat trebuie să se afle o farfurie charger, peste care se pune încă o farfurie întinsă.

În partea dreaptă a farfuriilor se așează cuțitul de bază, cuțitul pentru pește și cuțitul pentru salată. Tăișul cuțitului trebuie să fie îndreptat către farfurie.

În stânga farfuriei se așează furculița de bază, furculița pentru pește și pentru salată. Dinții furculițelor trebuie să fie orientați în sus.

Tacâmurile pentru desert se așează pe a treia latură lângă farfurie în următoarea ordine: cuțit desert, furculiță desert, linguriță.

Așezarea paharelor se face de la dreapta la stânga: paharele pentru vin alb și rosu, pahare șampanie, iar ultimul paharul de apă.

Elemente necesare pe masă

Pe lângă așezarea veselei, a tacâmurilor și a paharelor se poate adăuga un ornament specific evenimentului care să se potrivească tematicii.

Recomandăm folosirea veselei, tacâmurilor și a paharelor de calitate pentru a putea obține cele mai bune experiențe atunci când vine vorba despre găzduirea unui eveniment in locația ta HoReCa.

Servirea preparatelor și băuturilor

La evenimente se poate opta pentru două tipuri de servire: servirea la masă și servirea de tip bufet.

Servirea la masă înseamnă că oaspeții vor aștepta mâncarea pe scaun, fiind servite mai multe tipuri de preparate.

Servirea de tip bufet este mai practică deoarece fiecare invitat își va lua ce preparat dorește, în cantitatea aleasă de el. Bufetul trebuie să fie diversificat, gândit pentru fiecare gust.

La început se pot servi platouri aperitive cu diferite preparate, urmat de felurile principale de mâncare și bineînțeles desert.

In ziua de astăzi foarte multă lume optează la partea de desert pentru un candy bar. Candy bar-ul este potrivit pentru un botez deoarece se poate realiza în funcție de tematica botezului. Spre exemplu, prăjiturile pot fi roz sau albastre în funcție de genul copilului, prăjituri inspirate din diverse desene animate sau personaje fictive. Candy bar-ul are în general forma unei mese sau a unui stand, dar nu este o regulă, acesta poate lua orice formă.

În candy bar se pot regăsi prăjituri, diverse sortimente dulciuri, chiar și fructe.

 

 

 

×