x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cuprumin Abrud va fi vândută până la finele anului de către ministerul Economiei

Cuprumin Abrud va fi vândută până la finele anului de către ministerul Economiei

de Daniel Ionaşcu    |    21 Sep 2011   •   15:13

Ministerul Economiei va scoate la vanzare compania miniera Cupru Min Abrud pana la sfarsitul lunii septembrie, urmand sa organizeze in acest sens o licitatie, potrivit Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).
“Ne aflam in etapa in care suntem pe cale sa anuntam licitatia, la sfarsitul acestei luni. Intentionam sa vindem integral Cupru Min Abrud prin licitatie', a declarat Victor Cazana, directorul institutiei, citat de Reuters.

Claudiu Stafie, secretar de stat in Ministerul Economiei, a afirmat ca institutia a primit deja zece scrisori de intentie din partea investitorilor care vor sa participe la licitatie si ca spera ca privatizarea sa aiba loc pana la sfarsitul acestui an.

Programul National de Reforma pentru perioada 2011-2013 prevedea initial ca pachetul de actiuni detinut de stat la Cuprumin, a carei privatizare a fost solicitata de catre FMI, sa fie vandut integral pe piata de capital, in al doilea semestru al acestui an.

Datele Ministerului de Finante arata ca aceasta companie, cu rezerve estimate de cupru de 900.000 de tone, a inregistrat anul trecut un profit de 18,8 milioane lei si are datorii totale de aproximativ 72 milioane lei.
Cuprumin, cu activitati de extractie la Rosia Poieni (judetul Alba), are un capital social de 24,18 milioane de lei si este controlata in totalitate de Ministerul Economiei. Exploatarea Rosia Poieni concentreaza peste 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

×
Subiecte în articol: ministerul economiei cupru vanzare mina