x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cursul va urca până la 4,29 lei-euro

Cursul va urca până la 4,29 lei-euro

02 Sep 2009   •   00:00

Leul se va deprecia până la 4,29 unităţi faţă de euro în următoarele trei luni, conform analiştilor contactaţi de Reuters.



Moneda naţională, cea mai stabilă din Europa Centrală şi de Est, se va deprecia până la 4,29 unităţi pentru un euro în următoarele trei luni, de la cotaţia actuală de 4,237 lei, însă după 12 luni paritatea se va plasa la 4,15 lei/euro.
Într-un sondaj anterior, realizat de Reuters în luna august, analiştii se aşteptau ca leul să se aprecieze faţă de euro pe o perioadă de trei luni, la un curs de 4,21 lei/euro.

Monedele din Europa Centrală şi de Est îşi vor relua aprecierea în raport cu euro în 2010, potrivit sondajului Reuters, derulat în perioada 28 august-2 septembrie, cu participarea a 38 de analişti.
Majoritatea economiilor din regiune sunt afectate de o recesiune severă şi au nevoie de o mai mare disciplină fiscală, pentru controlul deficitelor bugetare.

Apetitul investitorilor pentru risc va rămâne principalul factor determinant al fluctuaţiilor cotaţiilor, aceştia preferând monedele statelor cu economii mai solide.

×
Subiecte în articol: economic