x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dacă euro crapă, România ia bani de la FMI

Dacă euro crapă, România ia bani de la FMI

de Daniel Ionaşcu    |    27 Noi 2011   •   21:00
Dacă euro crapă, România ia bani de la FMI

Guvernul Romaniei va trage bani din acordul preventiv cu Fondul Monetar International (FMI) daca situatia economica din Uniunea Europeana (UE) se va inrautati in asa masura, incat finantarea deficitului sa fie pusa in dificultate, a declarat premierul Emil Boc.

'In ultima instanta, speram sa nu fie nevoie, daca se inrautatesc con­di­tiile in Uniunea Europeana in asa masura, incat sa se puna in dificultate finantarea deficitului, Romania poate apasa butonul. Nu avem in intentie accesarea acestei linii, dar este un element de siguranta in plus ca Romania nu va avea derapaje in 2012 si de certitudine ca, daca lucrurile merg rau, avem un buton pe care sa apasam, sa nu fim nevoiti sa mai taiem salarii, pensii sau alte obligatii sociale ale statului', a spus Boc la emisiunea 'Dupa 20 de ani', difuzata la Pro TV.

Gheorghe Gherghina, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a declarat vineri, dupa aprobarea de catre Guvern a bugetului pe 2012, ca Romania va imprumuta anul viitor 57 miliarde de lei si 2,4 miliarde de euro pentru a acoperi deficitul bugetar si plata unor datorii scadente.

Autoritatile au decis in luna martie prelungirea intelegerii cu FMI printr-un acord de tip preventiv in valoare de circa 3,5 miliarde de euro, plus 1,4 miliarde de euro de la UE, la care se adauga 400 de milioane de euro de la Banca Mondiala.

×
Subiecte în articol: economia