x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dacia va produce şi sâmbăta pentru a face faţă comenzilor

Dacia va produce şi sâmbăta pentru a face faţă comenzilor

14 Mai 2009   •   00:00

Automobile Dacia va produce, folosind două schimburi, în toate zilele de sâmbătă, cuprinse în perioada 23 mai - 31 iulie, pentru a putea livra autovehicule conform comenzilor.



Data de 16 mai (sâmbătă) va fi zi lucrătoare în trei schimburi, pentru a putea onora comenzile clienţilor şi pentru a permite adaptarea furnizorilor la noul program de lucru, se arată într-un comunicat al Dacia.

Decizia referitoare la programul de lucru din zilele de sâmbătă a fost luată în cadrul reuniunii lunare dintre Administraţia Uzinei Vehicule Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia, din data de 12 mai.

Dacia a anunţat, la sfârşitul lunii aprilie, că va creşte producţia, din 15 iunie, de la 1.200 de unităţi pe zi în prezent la 1.340 de unităţi pe zi, ca urmare a cererii mai mari la export şi în România. Tot începând cu jumătatea lunii iunie, Dacia va angaja 500 de salariaţi, personal necesar susţinerii ritmului de fabricaţie mărit.
În mai multe zile din octombrie, noiembrie, decembrie şi ianuarie 2009, producţia uzinei Dacia a fost oprită în total timp de aproximativ o lună, din cauza scăderii cererii.

×
Subiecte în articol: economic