x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dan Diaconescu: Banii există şi sunt la dispoziţia Guvernului. Rămâne ca şi Ponta să vrea aceşti bani

Dan Diaconescu: Banii există şi sunt la dispoziţia Guvernului. Rămâne ca şi Ponta să vrea aceşti bani

28 Sep 2012   •   16:10
Dan Diaconescu: Banii există şi sunt la dispoziţia Guvernului. Rămâne ca şi Ponta să vrea aceşti bani

Dan Diaconescu a declarat vineri, la Ministerul Economiei, ca dispune de banii necesari cumpararii actiunilor Oltchim si ii va pune la dispozitia Guvernului.

"Noi vrem aceleasi conditii ca si investitorii indieni de la Sidex si investitorii de la BCR. Sper ca lucrurile sunt clare, desi ceilalti parteneri au incalcat toate clauzele de confidentialitate furnizand presei documente bancare, nu cred ca mai are nimeni indoiala in privinta banilor. Ei au fost si inainte de licitatie, sunt inca si vor fi permanent la dispozitia Guvernului. Mai ramane ca si Ponta sa vrea acesti bani", a declarat Diaconescu.

Acesta a ajuns la Ministerul Economiei, pentru a se intalni cu reprezentantii OPSPI si a continua negocierile pentru cumpararea Oltchim, in vederea semnarii contractului de vanzare-cumparare a actiunilor societatii.

Anterior, seful OPSPI, Remus Vulpescu declarase pentru Agerpres ca autoritatile sunt gata sa semneze chiar vineri contactul pentru vanzarea capitalului majoritar al societatii Oltchim catre adjudecatarul licitatiei, Dan Diaconescu.

"Negocierile au termen maxim pentru semnare luni. Noi suntem pregatiti de astazi (n.n. - vineri) sa semnam contractul", a spus seful OPSPI.

Partile implicate nu au reusit, pana in prezent, sa ajunga la un acord scris pentru principalele puncte ale discutiilor, cum ar fi plata salariilor angajatilor, preluarea Arpechim, situatia datoriilor Oltchim.

Negocierile pentru semnarea contractului au inceput luni, 24 septembrie 2012, iar termenul final este luni, 1 octombrie 2012.

In conditiile in care contractul nu se va semna, autoritatile s-au angajat sa discute miercuri, in sedinta de Guvern, un proiect de act normativ pentru acordarea banilor necesari pentru salarii si pentru repornirea combinatului din Fondul de Privatizare, masura pentru care este necesar acordul Comisiei Europene si al Consiliului Concurentei.

×
Subiecte în articol: dan diaconescu privatizare oltchim