x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dan Nica: Cifrele ne fac să gândim pozitiv faţă de relansarea economică

Dan Nica: Cifrele ne fac să gândim pozitiv faţă de relansarea economică

11 Mai 2009   •   00:00

Vicepremierul Dan Nica a declarat astăzi, după şedinţa coaliţiei, că datele prezentate de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, privind luna aprilie arată un prim semn al relansării economice, iar dacă aceste semnale se menţin "măsurile care au fost luate forţate de acordul cu FMI" vor fi revizuite.



Nica a spus că la nivelul Guvernului există "un optimism moderat", în condiţiile în care datele financiare pe luna aprilie, prezentate de ministrul Finanţelor, arată "un prim semn pozitiv" în economie. "Sperăm să se menţină acest trend şi în luna mai. A apărut un sentiment de încredere în economie, e adevărat timid şi firav, dar aceste prime semne sunt pozitive", a afirmat vicepremierul, citat de Mediafax.

Nica a apreciat că, în funcţie de confirmarea acestor evoluţii pozitive, este posibil să fie reconsiderate şi unele măsuri luate de Guvern în contextul acordului cu FMI: "Există premisele unei relansări economice. Dacă vom vedea că aceste semnale se menţin, măsurile care au fost luate forţate de acordul cu FMI, determinate de dorinţa Guvernului de a păstra locurile de muncă, de a achita salariile la timp, vor fi la un moment dat revizuite. Noi nu spunem nici că pregătim o măsură sau alta, nici că pregătim anumite lucruri, pentru că nu vrem să dăm impresia că lucrurile vor fi într-un fel sau altul. Măsurile care au fost luate în contextul acordului cu FMI vor rămâne în vigoare, iar în momentul în care vedem că există o relansare economică susţinută, nu conjuncturală, ne gândim ce soluţii vom adopta".

×
Subiecte în articol: economic