x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dan Voiculescu: Pachet de legi pentru relansarea economiei

Dan Voiculescu: Pachet de legi pentru relansarea economiei

07 Mai 2009   •   00:00
Dan Voiculescu: Pachet de legi pentru relansarea economiei
Sursa foto: Christian Silva/Editura Intact

Senatorul Dan Voiculescu a iniţiat un pachet legislativ în sprijinul agenţilor economici din România, esenţial pentru relansarea economiei naţionale.



Măsurile cuprinse în pachetul legislativ vizează penalizarea întârzierilor statului la rambursarea TVA şi scutirea de la plata impozitului pe venituri datorat de microîntreprinderi în primii trei ani de la înfiinţare.

Referitor la aceste demersuri, preşedintele fondator al Partidului Conservator a declarat: "Sunt măsuri necesare, în egală măsură, firmelor şi statului. Plata penalizărilor pentru întârzierile la rambursările de TVA este imperativă. Statul trebuie să sprijine, nu să falimenteze agenţii economici! Altfel, pe termen mediu şi lung, acest stat nedrept şi hrăpăreţ va rămâne fără contribuabili şi, implicit, fără bani la buget", a declarat Dan Voiculescu, vicepreşedintele Senatului. El a
precizat că stimularea microîntreprinderilor poate duce la stimularea economiei naţionale. "Microîntreprinderile sunt anticorpii economiei naţionale. Ele au abilitatea de a se adapta uşor la noile condiţii ale pieţei, de a identifica nişe libere, de a asigura noi locuri de muncă. Scutindu-le de impozit în primii trei ani, le stimulăm activitatea şi investim în economia românească", a mai spus Voiculescu.

×
Subiecte în articol: economic