x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dan Voiculescu: "Romania are o crestere economica de 8 ori mai mica decat Bulgaria"

Dan Voiculescu: "Romania are o crestere economica de 8 ori mai mica decat Bulgaria"

13 Mai 2011   •   15:16

Senatorul Dan Voiculescu a analizat succint datele publicate astazi de Eurostat, referitoare la evolutia economiilor europene dupa primul trimestru al anului 2011.

In acest context, Dan Voiculescu a declarat:
"In functie de cresterea produsului intern brut pe seria ajustată sezonier, cel mai relevant indicator al evolutiei economice, Romania este pe antepenultimul loc din Europa. Conform datelor publicate astazi de Eurostat, doar Grecia si Portugalia stau mai rau.

Cu o crestere a PIB de 0.3% fata de primul trimestru din 2010, pe seria ajustata sezonier, Romania are o evolutie economica de peste 8 ori mai mica decat Bulgaria (care are o crestere de 2.5%), de 10 ori mai mica de Belgia(3.0%), de peste 22 de ori mai mica decat Lituania(6.8%) etc.

Are Bulgaria de 8 ori mai multe resurse decat Romania?! Sunt bulgari de 8 ori mai inteligenti, mai harnici, mai cinstiti si mai competenti decat romanii?

Sau sunt domnii Basescu si Boc de 8 ori mai incompetenti, mai lenesi, mai ineficienti, mai lipsiti de cinste si inteligenta decat omologii lor de la sud de Dunare?

Incompetenta acestui regim politic nu este egalata decat de nerusinarea cu care incearca sa transforme orice margica de sticla intr-un munte de aur."

×