x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dan Voiculescu: Scutirea de impozit a profitului reinvestit trebuie să conducă la crearea de locuri de muncă, nu la imbunatăţirea situaţiei financiare a oamenilor de afaceri

Dan Voiculescu: Scutirea de impozit a profitului reinvestit trebuie să conducă la crearea de locuri de muncă, nu la imbunatăţirea situaţiei financiare a oamenilor de afaceri

05 Feb 2014   •   18:49
Dan Voiculescu: Scutirea de impozit a profitului reinvestit trebuie să conducă la crearea de locuri de muncă, nu la  imbunatăţirea situaţiei financiare a oamenilor de afaceri

Dan Voiculescu, preşedintele-fondator al Partidului Consevator, publică pe blogul său un articol în care salută decizia Guvernului de a introduce scutirea de impozit a societăţilor comerciale care reinvestesc profitul, începând cu luna iulie a acestui an.
De asemenea, Dan Voiculescu atrage atenţia asupra faptului că pentru a avea succes  această măsură economică trebuie să contribuie la stimularea economie, prin crearea de noi locuri de muncă, generate de profitul reintrodus în circuitul economic, şi nu să conducă doar la îmbunătăţirea disproporţionată a situaţiei financiare a oamenilor de afaceri.

Redăm integral articolul postat de Dan Voiculescu pe blogul său - www.danvoiculescu.net.

Succesul neimpozitarii profitului reinvestit
Salut decizia Guvernului de a introduce din iulie scutirea de impozit a firmelor care reinvestesc profitul.  In acelasi timp, multumesc public pentru un raspuns eficient si prompt la o scrisoare adresata nu cu mult timp in urma.

Neimpozitarea profitului reinvestit este o facilitate fiscala pentru care am luptat constant din 2007 si despre a carei utilitate nu am incetat sa vorbesc.

O masura speculata in momente de cotitura si pentru care, ani de zile, politicienilor le-a lipsit curajul punerii in practica.

Reamintesc aici ce inseamna implementarea unei masuri corecte la momentul oportun si greselile pe care altii au refuzat sa le ia in calcul.

In acest moment, este important CUM va fi aplicata aceasta facilitate fiscala a carei finalitate trebuie sa contribuie la reintroducerea profitului in circuitul economic – si nu la imbunatatirea disproportionata a situatiei financiare pentru oamenii de afaceri. Este asadar necesar ca neimpozitarea profitului reinvestit sa fie aplicata fara criterii selective si discriminatorii si sa vizeze activele productive in masura sa genereze investitii efective si noi locuri de munca.

×