x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Datorii - MEC analizeaza ordonanta Petromidia

Datorii - MEC analizeaza ordonanta Petromidia

20 Ian 2005   •   00:00

Datorii - MEC nu are probleme cu ordonanta Petromidia Ministerul Economiei si Comertului (MEC) nu are nici o problema in ceea ce priveste avizarea sau sustinerea in continuare a ordonantei aprobate de fostul guvern, prin care datoriile bugetare ale rafinariei Petromidia au fost transformate in obligatiuni, a declarat Codrut Seres, ministrul de resort. "In mod normal, actul urmeaza sa fie avizat", a precizat acesta.

Seres a spus ieri ca a solicitat departamentului juridic din cadrul MEC informatii privind actul normativ mentionat, pentru a se documenta asupra problemei.

"MEC a solicitat un punct de vedere AVAS, institutia care supravegheaza procesul de postprivatizare a rafinariei Petromidia", ne-au declarat surse din MEC. Institutia a solicitat un punct de vedere si din partea Consiliului Concurentei, care trebuie sa se pronunte daca prevederile ordonantei pot fi incadrate la capitolul ajutor de stat si daca sunt in conformitate cu prevederile legislatiei europene.

Seres a mai precizat ca se va intalni in urmatoarele zile cu presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, pentru a afla "considerentele care au stat, in acel moment, la baza intregului mecanism".

In anul 2003, Guvernul Nastase a emis o ordonanta prin care datoriile la bugetul de stat ale rafinariei Petromidia au fost transformate in obligatiuni. Astfel, datoriile istorice ale rafinariei, cifrate in septembrie 2003 la circa 600 de milioane de USD, trebuiau sa fie transformate in obligatiuni, scadente in maximum 20 de ani. Toate datoriile proveneau dinaintea privatizarii rafinariei. Ordonanta a fost aprobata de Senat in februarie 2004, iar acum se afla in dezbatere la Camera Deputatilor.

×
Subiecte în articol: economic