x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie De ce să apelezi la o firmă pentru repatriere decedaţi

De ce să apelezi la o firmă pentru repatriere decedaţi

14 Mai 2021   •   16:49
De ce să apelezi la o firmă pentru repatriere decedaţi

Într-o societate modernă în care din ce în ce mai mulţi romani pleacă la muncă în străinătate sau pentru a-şi petrece vacanţele şi concediile departe de casă, nu este un lucru neobişnuit ca o parte dintre aceștia să îşi piardă viaţa în afara granițelor țării. Pierderea persoanelor dragi departe de casă vine ca o veste şoc pentru rudele şi prietenii de acasă. Cu toate acestea, rudele trebuie să se mobilizeze pentru că un deces peste hotare implică necesitatea repatrierii şi înmormântării pe tărâmuri natale.

 

Este de neimaginat ceea ce simt persoanele care îşi pierd fiinţele dragi, iar stresul cu privire la urgentarea ceremoniei şi a aducerii trupului neînsufleţit în ţară este foarte mare şi presant. Această conjunctură are nevoie de soluții imediate și cea mai bună dintre acestea constă în contractarea unei firme dedicate –o firmă de servicii funerare din sector 1, București, de exemplu. O astfel de companie se va ocupa de toate cele necesare transportului decedatului de oriunde din Europa înapoi în România şi de documentaţia legală necesară.

 

Repatrierea unei persoane decedate poate reprezenta o adevărată provocare pentru familie, începând cu întocmirea actelor, găsirea unui mijloc de transport eficient şi alte responsabilităţi care apar în acest proces. Tocmai de aceea, ajutorul oferit de o companie de servicii funerare din Bucureşti se va dovedi o soluţie salvatoare şi avantajoasă.

 

Beneficii ale serviciilor de repatriere

Principalele beneficii ale serviciilor de repatriere a decedaţilor includ:

  • costuri rezonabile. Pentru transportul funerar internaţional şi pentru serviciile incluse în ofertă, costurile sunt accesibile, preţul depinde în mare parte de distanţa dintre România şi ţara din care sunt aduşi defuncţii, de numărul de kilometri parcurşi şi de sicriul cu care se va face repatrierea;
  • urgentarea procedurilor de repatriere. În urma solicitărilor clienţilor, reprezentanţii companiei de servicii funerare cu experienţă în domeniu pot demara urgent toate procedurile, fiindcă ştiu că timpul este foarte preţios în aceste situaţii.

 

În plus, o firmă dedicată dispune de toate pârghiile pentru a rezolva situația rapid:

  • obţinerea documentaţiei legale necesare. Serviciile de repatriere presupun în primul rând obţinerea documentaţiei necesare pentru repatriere, acte care cu greu pot fi obţinute de rudele defuncţilor şi care necesită legătură strânsă cu reprezentanţii ambasadelor României în ţările din Europa;
  • sicrie speciale necesare pentru repatriere. În vederea repatrierii unei persoane decedate, nu sunt suficiente sicriele standard, ci este nevoie de sicrie speciale care să întrunească toate cerinţele şi prevederile legislaţiei europene şi internaţionale în acest sens;
  • maşini şi condiţii de transport funerar mai mult decât decente. Serviciile de repatriere decedaţi sunt asigurate cu maşini frigorifice dotate conform celor mai înalte standarde şi exigențe în domeniu, astfel încât condiţiile de transport asigurate să fie mai mult decât decente, încadrându-se în exigenţele clienţilor şi în prevederile legislative.

 

Transportul funerar necesar repatrierii decedaţilor

În vederea asigurării serviciului de transport funerar internaţional, personalul calificat al unei companii de servicii dedicate  face diferența. Acesta va oferi garanţia că toate standardele impuse de lege sunt respectate cu maximă precizie şi că întreaga activitate de repatriere se face în cele mai bune condiţii.

 

Nu în ultimul rând, echipa de profesionişti asigura transportul internaţional al persoanelor decedate prin respectarea tuturor normelor de siguranţă şi de igienă, deţinând toate autorizaţiile de transport necesare şi oferind suport real în obţinerea certificatului de deces internațional.

×