x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie DECIZIE/Boc ţine "gaşca de Gorj" în braţe

DECIZIE/Boc ţine "gaşca de Gorj" în braţe

06 Mar 2009   •   00:00

Cabinetul Boc ţine în braţe personaje aflate în grave conflicte de interese. Guvernul a decis desfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere (ANDZM) şi înfiinţarea în locul ei a Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale (ARDDZI).



Jurnalul Naţional a prezentat acum două zile cazul lui Marcel Hoară, acuzat că a fost înscăunat la conducerea ANDZM cu încălcarea mai multor legi. Cosmin Dafin, preşedintele Sindicatului Liber al Funcţionarilor Publici din ANDZM, preciza că Hoară a ajuns la conducerea ANDZM prin Ordinul Ministrului Economiei nr. 108/28.01.2009 "cu încălcarea flagrantă a prevederilor Legilor: nr. 188/1999, nr. 571/2004, nr. 233/2002, nr. 161/2003, repetându-se abuzul înfăptuit în februarie 2006, când la fel a fost numit la conducerea aceleiaşi instituţii, prin încălcarea legii". Dafin spune că "Hoară se află într-un grav conflict de interese (...) fiind subiectul mai multor anchete privind faptele şi deciziile sale din perioada 2006-2007, precum şi a unor litigii cu angajaţii, o parte din verificări confirmând cele sesizate de angajaţi, iar altele, aşa cum am mai precizat, sunt în curs de desfăşurare". Potrivit unei adrese din 5 februarie a Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1 Bucureşti, Hoară este cercetat penal în urma unei plângeri a Sindicatului. Potrivit lui Dafin, transformarea în Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale este o metodă de a scăpa de contestările angajaţilor.

Hotărârea Cabinetului Boc a fost motivată prin ineficienţa actualei forme şi necesitatea recuperării întârzierilor. Personalul Agenţiei va fi preluat în funcţiile contractuale corespunzătoare, menţinându-şi drepturile salariale. ARDDZI va fi condusă de un preşedinte, ordonator secundar de credite, numit prin ordin al ministrului Economiei, salarizat la nivelul funcţiei de secretar de stat. Obiectivul noii instituţii este dezvoltarea durabilă a zonelor afectate de restructurarea industrială şi promovarea de noi proiecte în scopul utilizării resurselor şi potenţialului economico-social cu maximum de valoare adăugată.

×
Subiecte în articol: economic